Naslovna Društvo Održana sednica Skupštine Opštine Palilula, teme Novi Niš, zapošljavanje i renoviranje ulica

Održana sednica Skupštine Opštine Palilula, teme Novi Niš, zapošljavanje i renoviranje ulica

0
PODELI
Na današnjoj sednici Skupštine Gradske opštine Palilula odbornici su raspravljali o dnevnom redu, na kome se nalaze teme koje se tiču izmena vezanih za Novi Niš, tj. proglašenja te zone zonom mešovitog stanovanja.

Analizirani su rezultati rada Opštine od početka ove godine, a raspravljalo se i početku radova u građevinskoj sezoni.

Predsednik Opštine Palilula Zdravko Vučković navodi da se izmene odnose na imenovanje Novog Niša za poslovno-stambenu zonu.

Izmene se tiču takozvanog Novog Niša, odnosno lokacije prema Bubnju u ulici Vojvode Putnika, gde je predviđeno mešovito stanovanje, znači poslovno-stambena zona. Nadam se da su urbanisti u potpunosti sagledali potrebe građana, s obzirom da se radi o jednom velikom naselju koje će tu biti. Ništa se ne menja bitno u suštini, koliko je usklađivanje sa potrebama građana s obzirom na to da tu očekujemo izgradnju na desetine lamela“, izjavio je Vučković.

Bata Vučković/foto:gp018

On je dodao da takvo naselje, u kojem će živeti oko 10 hiljada ljudi, mora da ima i vrtić, objekat snabdevanja i ostale prateće objekte koji su neophodni za život građana.

Iako građevinska sezona nije zvanično počela, na Paliluli su već počeli radovi na krpljenju rupa.

Na Paliluli se gradi, već se krpe rupe, iako građevinska sezona obično kreće od 15. marta. Vremenski uslovi dozvoljavaju to i jedna moja velika zahvalnost ljudima iz Direkcije za izgradnju na ažurnosti da se pokrpe ove rupe kojih ima dosta. Trenutno se radi ulica Dušana Popovića, Mokranjčeva, ali ujedno se radi i na seoskom području, Vukadinovićeva u Donjem Međurovu je krenula da se radi“, dodao je predsednik Palilule.

U planu je i uređenje međublokovskog prostora. Vučković očekuje odličnu saradnju sa JKP „Mediana“ u nameri da sugrađanima omoguće uređen prostor između zgrada za provođenje slobodnog vremena. Uređenje predviđa postavljanje mobilijara i vejnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde