Naslovna Društvo Uprava za imovinu prva izašla iz v. d. statusa, gradonačelnica prijavu na...

Uprava za imovinu prva izašla iz v. d. statusa, gradonačelnica prijavu na konkurs naziva hrabrim činom

0
PODELI
Grad Niš ima šest gradskih uprava, a Uprava za imovinu i održivi razvoj, imenovanjem Milana Nikolića za zamenika načelnika, postala je prva koja je kompletirana.

On je bio jedini koji je dostavio svoju kandidaturu, a gradonačelnica Niša to naziva hrabrim činom, i dodaje da se mali broj kandidata odluči da se prijavi na konkurs.

Izbor za načelnike i njihove zamenike u ovih naših šest uprava nimalo nije lak korak ni za njih same jer se odriču jedne lagodnosti, svog radnog mesta. Pošto su službenici na položaju, oni svoja mesta odlaskom na funkciju ne zadržavaju, što znači da Gradsko veće u svakom trenutku, kada ih kao načelnike ili zamenike, razreši, oni gube svoj posao i zato se mali broj kandidata javlja na konkurse i zato velika zahvalnost za ljude koji se odlučuju na taj korak“, rekla je Sotirovski.

Dragana Sotirovski/foto:gp018

Uprava za imovinu i održivi razvoj je za sada jedina gradska uprava koja ima svog načelnika i zamenika. Trenutno je u toku konkurs za zamenika načelnika Uprave za finansije, pa se očekuje da i ova uprava bude kompletirana.

Verujemo da ćemo uskoro kompletirati Upravu za finansije, jer je trenutno aktuelan konkurs za zamenika načelnika. Takođe je aktuelan konkurs za načelnika Uprave za građevinu, da li će trenutni vršilac dužnosti da se prijavi ili ne, to u ovom trenutku niko ne zna. Verujem da ćemo u neko skorije vreme moći da kompletiramo svih šest gradskih uprava“, optimistična je gradonačelnica Niša.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde