Naslovna Društvo 50 studenata obavljaće stručnu praksu u gradskim upravama

50 studenata obavljaće stručnu praksu u gradskim upravama

0
PODELI
U Gradskoj kući je održan prijem za polaznike studentske stručne prakse. Studenti će od 9. marta imati priliku da se upoznaju sa radom gradskih uprava, ali i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Pravobranilišta ili i ombudsmanke.

Studenti će praksu započeti u četvrtak 9. marta, a program će trajati mesec dana. Studentskom stručnom praksom je obuhvaćeno 50 studenata osnovnih akademskih i master studija Univerziteta u Nišu. Studentima se najpre obratila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Možda posle obavljene prakse i budete deo naše porodice u gradskim upravama. Grad Niš ima šest gradskih uprava, vi ćete moći da izaberete jednu od njih, ili eventualno da budete u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, da vidite gde i kako se radi projekti, koji su jako važni za naš grad. Možete eventualno da budete u Upravi za građanska stanja, kabinet gradonačelnice, ili da budete u Pravobranilištu grada Niša, ili kod ombudsmanke, koja je raspoložena da pruži podršku nekome od vas narednih mesec dana“, poručila je gradonačelnica i dodala da Grad Niš radi sve za mlade, kako bi ostali ovde, pronašli zaposlenje i stvorili porodicu.

Dragana Sotirovski/foto:gp018

Ovo je druga godina kako se ovaj program realizuje. Studenti su kroz popunjavanje ankete imali priliku da sami izaberu u kojoj gradskoj upravi će vršiti praksu.

Ovaj vid uključivanja mladih u rad lokalne samouprave je izuzetno značajan za Grad, ali pre svega za vas, jer na ovaj način možete sebe da razvijate. Ova studentska stručna praksa je zamišljena tako da ona traje mesec dana. Vi ćete u narednih mesec dana obavljati praksu svakodnevno, po četiri sata dnevno. Tokom celog tog procesa iza sebe imate svoje mentore, to su osobe od kojih ćete učiti, osobe sa kojima ćete svakodnevno komunicirati“, izjavio je Mario Cekić iz Kancelarije za mlade Niš.

Mario Cekić/KZM Niš/foto:gp018

Petar Mitić, student prve godine na Pravnom fakultetu smatra da je ovo odlična prilika za sve studente koji sebe u budućnosti vide u javnom sektoru. On je u upitniku naveo da želi da svoju praksu obavlja u kabinetu gradonačelnice.

„Studentska stručna praksa je odlična prilika da studenti, koji svoju karijeru vide u javnom sektoru našeg grada i države, steknu prva praktična znanja i otpočnu jedan višegodišnji proces nakon kog će biti eminentni stručnjaci u svojim oblastima, nakon više godina usavršavanja, sticanja iskustva, ali i novih veština i da jednog dana ostanu ovde i ugrade sva svoja znanja, sposobnosti i veštine u dalji razvoj i napredak Niša i Srbije“, rekao je Petar.

Petar Mitić/foto:gp018

Ivana Stojadinović, koja je na završnoj godini Ekonomskog fakulteta smatra da će na ovoj praksi steći praktična znanja, za razliku od fakulteta gde se pretežno bave teorijom. Ona će svoju praksu obavljati u Upravi za finansije ili u Upravi za društvene delatnosti.

Ivana Stojadinović/foto:gp018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde