Naslovna Sve vesti Niš Ukinuta presuda za ubistvo u naselju Beverli Hils. Apelacioni sud naložio novo...

Ukinuta presuda za ubistvo u naselju Beverli Hils. Apelacioni sud naložio novo suđenje

0
PODELI
Ubistvo foto: GP018

Apelacioni sud u NIšu ukinuo je presudu Višeg suda u Nišu D. M. (35) iz Niša koji je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva svog sugrađanina Miloša Radojkovića (25) u niškom naselju Beverli Hils, 20 novembra 2019. godine. Rešenjem Apelacionog sud predmet je vraćen istom sudu na ponovno suđenje radi razrašnjenja određenih činjenica.

„Usvajanjem žalbi optuženog Darka Mitića i njegovih branilaca, ukinuta je presuda Višeg suda u Nišu К.br. 50/20 od 25.07.2022. godine, zbog krivičnog dela teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 5 Кrivičnog zakonika i predmet vraćem prvostepenom sudu na ponovni postupak, a zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka – nerazumljiva izreka i da presuda nema razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja“, navodi se u saopštenju Apelacionog suda dostavljenom medijima.

Istim rešenjem, prema optuženom je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda.

Mitić se teretio da je 20. novembra 2019. godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe.

Toga dana Radojković ušao u kuću kako bi ostavio namirnice, a kada je izašao ispred garaže, Mitić mu je, prema optužnici, prišao i iz pištolja CZ M-99 ispalio u njega 12 metaka. Radojkovića je pogodilo 10 hitaca nanevši mu rane po grudima, rukama i nogama, koje su zbirno predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu tako da je preminuo na licu mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde