Naslovna Društvo Tri ulice kod Kliničkog centra uskoro će biti priključene na toplovodnu mrežu

Tri ulice kod Kliničkog centra uskoro će biti priključene na toplovodnu mrežu

0
PODELI
Postavljanje Toplovoda foto: GP018

Počela je izgradnja toplovodne mreže u ulicama Ljube Nenadovića, Ljube Didića i Vojislava Ilića u Nišu. U toku je širenje mreže iz Kliničkog centra ga Medicinskoj školi, što će omogućiti stambenim objektima u ovim ulicama priključenje na sistem daljinskog grejanja „Toplane“.

Vladislava Ivković foto: GP018

„U globalnoj energetskoj krizi koja je zahvatila ceo svet i Srbiju, Grad Niš je spremno dočekao zimu redovnim snabdevanjem i nabavkom energenata. Do sada nije bilo ni dana bez centralnog grejanja ni problema u isporuci toplotne energije. Nastavljamo i izgradnju toplovodne mreže. U toku je širenje mreže iz Univerzitetskog kliničkog centra ka Medicinskoj školi, što će omogućiti i stambenim objektima u ulicama Ljube Nenadovića, Ljube Didića i Vojislava Ilića da se priključe na sistem daljinskog grejanja“, rekla je Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice za komunalne delatnosti.

Iz Grada dodaju da neće stati sa priključenjem javnih objekata na sistem daljinskog grejanja i sa konverzijom kotlarnica sa mazuta na gas.

Pomoćnica gradonačelnice je navela da je u planu širenje toplovodne mreže u naselju Duvanište u ulici Jelke Radulović. Najavila je i da se na toplovodnu mrežu očekuje priključenje dve škole i vrtića.

„Ove godine planira se i priključenje Medicinske škole, Osnovne škole „Kole Rašić i vrtića „Svitac“. Očekuje se i konverzija sa mazuta na gas kotlarnica Knjaževačka, Mika Antić i Ardija. U završnoj su fazi planovi na izgradnji novih kotlarnica na Ledenoj steni, na izgrađenom delu bulevara Svetog Pantelejmona, područje oko starog Vulkana i oko stare ciglane“, zaključila je Vladislava Ivković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde