Naslovna Društvo Besplatan javni gradski prevoz koristi gotovo 25 hiljada penzionera

Besplatan javni gradski prevoz koristi gotovo 25 hiljada penzionera

0
PODELI
Autobusi Niš foto: GP018

Odlukom o besplatnom korišćenju javnog prevoza u Nišu za sve penzionere starije od 75 godina i one starije od 70 godina sa penzijom nižom od 28.960 dinara, gotovo 25 hiljada penzionera koristi priliku da bez karte koristi javni gradski prevoz.

Milan Milić foto: GP018

„Trenutno u gradu Nišu blizu 25 hiljada naših najstarijih korisnika ostvaruje besplatno pravo na korišćenje javnog gradskog prevoza. Ako imamo u vidu da u Nišu ima oko 60.000 penzionera dolazimo do podatka da 41 procenat od svih penzionera ima pravo na besplatno korišćenje gradskog javnog prevoza u Nišu. Pored najstarijih sugrađana, starijih od 75 godina, Grad je vodio računa i o onim penzionerima u starosnoj kategoriji od 70 do 75 godina sa najnižom penzijom, tako da je odlukom iz prošle godine 2.200 novih penzionera sa najnižom penzijom dobilo mogućnost za korišćenje javnog prevoza“, izjavio je Milan Milić, direktor JKP Direkcija za javni prevoz Niša.

Penzionerima je olakšano kretanje i završavanje obaveza, a pre svega, kako ističu, olakšan je odlazak kod lekara.

Jedan od penzionera je izrazio zahvalnost i istakao da je ovo važno za sve penzionere.

Penzionerka foto: GP018

„Kad je nešto besplatno, moraš biti zahvalan. Ovo je za nas starije stvarno velika stvar, jer nam je učinjeno da možemo da se vozimo besplatno“, rekao je on.

Penzionerka foto: GP018

Druga penzionerka je dodala da joj kartica za besplatno korišćenje javnog gradskog prevoza znači život, jer bez nje ne bi bila u gradu i ne bi mogla da ode kod lekara.

Milan Milić je dodao da je na ovaj način Grad pokazao da vodi računa o svojim najstarijim stanovnicima i omogućava lakše kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde