Naslovna Društvo Niš u prvih deset gradova jugoistočne Evrope sa povoljnim poslovnim okruženjem

Niš u prvih deset gradova jugoistočne Evrope sa povoljnim poslovnim okruženjem

0
PODELI
Niš u prvih deset gradova jugoistočne Evrope sa povoljnim poslovnim okruženjem

Gradski većnik prof. dr Vladislav Marjanović, istakao je da je Niš svrstan u deset gradova u jugoistočnoj Evropi sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Član Gradskog veća za privredu, investicije i regionalni razvoj je dodao da je Niš takođe uvršten i na tabeli BFC sertifikacije, koju vode NALED i Nemačka razvojna agencija.

Prof. dr Vladislav Marjanović foto; fb Dragana Sotirovski

„Niš je u top 10 gradova jugoistočne Evrope sa povoljnim poslovnim okruženjem, a još jedna relevantna tabela je i BFC (Business friendly certification), koju vodi NALED u saradnji sa Nemačkom razvojnom agencijom, koja jasno pokazuje da je Grad Niš prepoznat dugi niz godina unazad kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem. Ovo je plod posvećenog rada niza relevantnih institucija u gradu, a ono što je najvidljivije to je dolazak šest multinacionalnih kompanija, koje i planiraju povećanje svojih kapaciteta. Tu su i domaće kompanije koje šire kapacitete. Jedan od vidljivijih pokazatelja je i smanjenje broja nezaposlenih, koji je ove godine pao na ispod 20.000 što je istorijski minimum“, izjavio je prof. dr Vladislav Marjanović.

Fabrika Jura foto; GP018

On je dodao da je cilj Grada da bude što više bogatih radnika, kako bi i budžet bio bogatiji kroz poreze na zarade.

„Strateški cilj Grada je da imamo što više bogatih radnika, jer okosnica prihodne strane budžeta je porez na zarade. Moram reći da je budžet Grada prošle godine, sa realizacijom prihodne strane od 95 posto, što pokazuje neverovatnu finansijsku stabilnost budžeta. Grad će se truditi da i u narednom periodu, u saradnji sa Gradski većem, Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, Kabinetom gradonačelnika, našim partnerima, Privrednom komorom, Nacionalnom službom za zapošljavanje, radi još posvećenije u ovom poslu“, dodao je Vladislav Marjanović.

Grad Niš budžet 95 posto foto; fb Dragana Sotirovski

Na kraju je poručio da održavati poslovni ambijent, znači ubrzan razvoj i ispunjenje svih strateških ciljeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde