Naslovna Društvo Najavljeno formiranje Regionalne kancelarije ombudsmana u Nišu, Gadžin Han se prvi pridružio

Najavljeno formiranje Regionalne kancelarije ombudsmana u Nišu, Gadžin Han se prvi pridružio

0
PODELI
Zajednička kancelarija lokalnog ombudsmana za grad Niš i opštinu Gadžin Han je prva takva u Srbiji. Lokalna ombudsmanka Niša kaže da je to korak ka formiranju Regionalne kancelarije ombudsmana za čitav Nišavski okrug, čije će sedište biti u Nišu.

Opština Gadžin Han je ustupila nadležnost Gradu Nišu što će doprineti većoj zaštiti prava građana i poboljšati kontrolu rada organa niške gradske i opštinske uprave Gadžinog Hana.

„Zajednička kancelarija lokalnog ombudsmana u Nišu i Gadžinom Hanu, ne samo da je prva u Nišavskom okrugu, nego je i prva takva u Srbiji. Na ovu ideju smo došli jer je veliki broj građana Gadžinog Hana podnosio pritužbe, a nisu imali kontrolu, odnosno nisu imali kome da se pritužuju. Tako da potpisivanje ovog ugovora znači pojačanu zaštitu njihovih prava od strane lokalnog ombudsmana u Nišu, jer je Opština Gadžin Han na ovaj način ustupila nadležnost Gradu Nišu tako da će naša Kancelarija ubuduće da se bavi i zaštitom njihovih ljudskih prava. Ugovor između Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Grada Niša i Opštine Gadžin Han je uvod u osnivanje regionalne kancelarije lokalnog ombudsmana, čije će sedište biti u Nišu“, izjavila je Katarina Mitrovski, lokalna ombudsmanka grada Niša.

Ona je dodala da će ovom Regionalnom kancelarijom, pored građana sa teritorije Opštine Gadžinog Hana, u narednom periodu ovakvu zaštitu, odnosno unapređenje ljudskih prava, imati i građani sa teritorije celokupnog Nišavskog okruga.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde