Naslovna Sve vesti Niš Besplatnim obilaskom znamenitosti Niša obeležen Dan turističkih vodiča

Besplatnim obilaskom znamenitosti Niša obeležen Dan turističkih vodiča

0
PODELI
Dan turističkih vodiča foto: Grad Niš

Svetski dan turističkih vodiča, kao i 20 godina rada Udruženja vodiča u Nišu, obeležen je besplatnim turističkim turama i obilaskom znamenitosti Niša i okoline.

Iz Grada navode da očekuju veliki broj turista ove godine, naročito iz razloga što Niška tvrđava proslavlja tri veka postojanja i što je arheološko nalazište „Medijana“ otvoreno nakon 10 godina.

Arheološko nalazište Medijana

Dodaju da puni autobusi sugrađana i posetilaca našeg grada pokazuju da Niš zauzima važno mesto na turističkoj mapi Srbije, ali i ovog dela Evrope.

Povodom proslave tri veka Tvrđave, radnici komunalnih službi radi na njenom umivanju, a otvorena je i Beogradska kapija.

Mladi Nišlije tokom obilaska Tvrđave naglasio je da Tvrđava, sama po sebi, predstavlja neverovatnu građevinu u kulturno-istorijskom smislu za Nišavski okrug, ali i za Srbiju i celo Balkansko poluostrvo.

Nenad Rokvić foto: Grad Niš

„Kada je iza nas stalo nekoliko privrednih subjekata u gradu, pre svega Gradska kuća, Kabinet gradonačelnice, koji su shvatili da je ovo jedan od načina da se svi turistički segmenti u gradu, počev od onih najstarijih kulturno-istorijskih, preko prirodnih i svih ostalih antropogenih, mogu prezentovati na što bolji kvalitetniji način, kako našem građanstvu, tako i našim turistima“, poručio je Nenad Rokvić, predsednik Udruženja turističkih vodiča Niš.

Prilikom obilaska nalazišta „Medijana“ jedna Nišlijka je poručila kako je ponovno otvaranje ovog turističkog dragulja promenio Niš.

„Veličanstvene impresije nakon obilaska. Dugo nisam imala ovakav doživljaj kao sada. Ovo menja Niš po svim aspektima. Kad uđem uvek nešto novo vidim od građevina i arhitekture. Prosto mi je krivo što sam otišla iz Niša“, rekla je ona.

Druga Nišlijka je dodala da je jako ponosna što naš grad poseduje ovako nešto što govori o našoj istoriji, da smo locirani od strane velikih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde