Naslovna Društvo Ansambl Narodnih igara i pesama MOZAIK najava aktivnosti za ovu godinu

Ansambl Narodnih igara i pesama MOZAIK najava aktivnosti za ovu godinu

0
PODELI

Ansambl Narodnih igara i pesama MOZAIK ,započeo je svoju igračku sezonu proslavom svoje Krsne slave Sveta Tri Jerarha koju tradicionalno obeležavaju svake godine. Na samom početku godine najavljuju mnogo aktivnosti i koncerata gde će Mozaik predstaviti svoju folklornu tradiciju baš kako Grad Niš i Nišlije zaslužuju.


Svoj Godišnji koncert održaće 8 aprila u sali Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu,zatim Festival Folklora u maju mesecu gde će okupiti veliki broj folkloraša iz cele Srbije,nakon toga očekuje ih Seminar folklora koji tradicionalno organizuju,zatim Letnja turneja u Bugarskoj kao i takođe Letnji Karavan Mozaika koji su prošle godine krenuli sa Juga Srbije,a ove godine biće to tri nove destinacije sa celovečernjim koncertima sa preko 60 igrača koje će održati u Guči,Kraljevu i Vrnjačkoj Banji.

Za Mozaikovce su ovo redovne aktivnosti koji su u njihovom planu i programu svake godine,jer kako kažu jedan Folklorni ansambl treba pored igranja u sali,isto tako i da pokaže na scenama širom Srbije i ostalih država svoje nacionalno blago i u svom gradu da organizuju razne manifestacije. Mnogo novih ideja još stoji u fiokama i čekaju pravo vreme da se dese,jer baš sve te ideje su pisali članovi ansambla,kao i članovi upravnog odbora i umetničkog saveta.


Jako nam je važno da svačije ideje i mišljenja čujemo i pokušamo da ih realizujemo,jer tako dokazujemo da je Mozaik jedna velika porodica gde vlada velika želja za tradicijom i gde poštujemo svakog našeg člana. Ponosni smo na naše Humanitarne akcije koje stalno organizujemo i uvek se trudimo da pomognemo kako deci tako i starijim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji prepoznaju naš rad na adekvatan način i Mozaik prepoznaju kao veliki potencijal,za to su dokazi nagrade i povelje koje smo dobili kao Organizacija u koju možete imati poverenje i sa kojom uvek možete sarađivati.

Marjan Zdravković-Direktor i Umetnički rukovodilac Anip“Mozaik“-a

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde