Naslovna Društvo Radnici „Gorice“ i „Mediane“ danonoćno rade na sređivanju Novog groblja uoči Zadušnica

Radnici „Gorice“ i „Mediane“ danonoćno rade na sređivanju Novog groblja uoči Zadušnica

0
PODELI
Novo groblje foto: GP018

U poslednje vreme su bile sve učestalije primedbe građana na higijenu na grobljima koje održava JKP „Gorica“. Poslednja tri dana upošljeno je dodatnih 40 radnika „Mediane“, kako bi pripremili Novo groblje za Zadušnice.

Automobilima nije dozvoljen pristup groblju, kako bi mašine komunalnih preduzeća mogle nesmetano da se kreću uskim stazama u pružanju svojih usluga.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Od jutros smo imali malo problema, jer nisu dobro razumeli odluke da automobili ne bi trebalo da ulaze. Zabranili smo danas automobile iz jednog razloga, a to je, pošto će kamioni „Mediane“ biti tu, nemoguće je na onim uskim stazama da se automobili mimoilaze sa kamionima, ali nismo zabranili taksistima, koji su imali nedoumice da li to važi i za njih, ali smo i to rešili na poziv sugrađana. Verujem da će slika ove godine na groblju na Zadušnicama biti malo drugačija“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Ona je dodala da ovakve akcije čišćenja i sređivanja ne treba da budu samo uoči Zadušnica, već da to bude stalno i da se red održava.

Gradski većnik Miroslav Đokić je naveo da je ova odluka doneta na osnovu iskustava iz prošle godine, kada su automobili sprečavali kamione „Gorice“ da redovno iznose smeće kamionima.

Miroslav Đokić foto: GP018

„Ove godine se promenila praksa pa se automobilima ne može ući i petkom . Primetili smo da smo u prethodnim godinama imali velikih problema s obzirom na veliki broj vozila koji se nađu petkom na groblju. Komunalne službe jednostavno nisu mogle da vrše svoje usluge, onda smo imali pritužbe građana da higijena na groblju nije na zadovoljavajućem nivou, pa smo morali da donesemo ovakvu odluku“, izjavio je Đokić.

On je dodao da je angažovano dodatnih 40 radnika „Mediane“, koje rade i tokom noći. U čišćenju učestvuje i novih 15 radnika, koji su nedavno svoje zaposlenje pronašli u „Gorici“.

Staro groblje foto: GP018

Gradonačelnica je podsetila i na radove na Starom groblju, a sve u cilju da to groblje postane memorijalni kompleks.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Staro groblje uređuje „Mediana“, osam staza je posuto tucanikom, predstoji nam sređivanje ograda, postavljanje nove ograde i postavljanje osvetljenja. Odlučili smo da kapiju zaključavamo noću, nema razloga da groblje noću bude otključano i da ga polako prepravljamo u memorijalni centar“, dodala je Sotirovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde