Naslovna Društvo Gradski karavan u Čamurliji: Svi meštani će dobiti kanalizaciju

Gradski karavan u Čamurliji: Svi meštani će dobiti kanalizaciju

0
PODELI
Poseta karavana u Čamurliji foto: GP018

Gradonačelnica Niša je sa svojim saradnicima, u okviru Gradskog karavana, obišla naselje Čamurlija. Danas su i krenuli radovi na kanalizacionoj mreži, koju finansira Evropska unija, a Grad će se pobrinuti da kanalizaciju dobiju i kuće koje nisu predviđene ovim projektom.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ja vam tvrdim, bez obzira na to šta projekat konkretno podrazumeva, Grad će nadomestiti sve što treba da se uradi do svake kuće. Potpuno je bespredmetno da pola sela dobije kanalizaciju, a pola ne. Šta predviđa evropski projekat oni će sa svojim nadzorima to da urade, šta ne predviđa mi ćemo uraditi i omogućiti da svi ljudi u Čamurliji imaju kanalizaciju“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da će pored Čamurlije, takođe Hum, Jelašnica i Gabrovac konačno rešiti problem sa kanalizacijom, a zahvaljujući višku u budžetu Grada, može da se nadomesti sve što nije predviđeno projektom.

Predsednik Opštine Crveni Krst, kojoj pripada Čamurlija, navodi da će kao i prošle godine prioritet ove Opštine biti komunalna infrastruktura.

prof dr Miroslav Milutinović foto: Gp018

„Gradskoj opštini Crveni Krst i ove godine glavni prioritet biće komunalna infrastruktura. Prošle godine u karavanu gradonačelnice, sve što smo imali u prioritetima sve je skoro završeno, ostalo nam je samo još vodosnabdevanje u naselju Paljina. Siguran sam da ćemo ove godine to rešiti, ostalo je 80 kuća. Danas krećemo sa kanalizacijom u Čamurliji, već je pripremljeno da se rešava kanalizacija u Humu“, izjavio je Miroslav Milutinović.

On je istakao da su prioriteti rešavanje dokumentacije za Trupale i Vrtište, kako bi i meštani tih naselja dobili kanalizaciju.

Jedan od problema na koji su se požalili meštani Čamurlije je i zgrada Doma kulture, koja je podignuta bez ikakvih dozvola. Gradonačelnica je navela da će biti rešen problem imovine i da će Čamurlija dobiti ambulantu i salu za sastanke.

Meštanka Čamurlije Desanka Ilić kaže da postoji veliki problem zbog septičkih jama, naročito leti.

Desanka Ilić foto: GP018

„Udata sam ovde 52 godine, od tada još ništa nije urađeno povodom kanalizacije. Znači nam mnogo. Ima oko 460 domaćinstava koja nikada nisu imala kanalizaciju. Zbog septičkih jama leti je smrad nepodnošljiv“, rekla je ona.

Buidući dom kulture i ambulanta u Čamurliji foto: GP018

Dodala je da bi Čamurliji značilo da jedna medicinska sestra dežura i da doktor dolazi makar jednom ili dva puta nedeljno na nekoliko sati.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde