Naslovna Društvo Gradska Opština Palilula donirala je posteljine i tablete Dečijoj klinici u UKC...

Gradska Opština Palilula donirala je posteljine i tablete Dečijoj klinici u UKC u Nišu

0
PODELI
Dečija klinika

Međunarodni dan dece obolele od raka  ustanovljen je 2002. godine od strane Međunarodne konfederacije Udruženja roditelja dece obolele od raka. Od tada se obeležava u 88 zemalja širom sveta. U Srbiji je ovaj datum postao deo nacionalnog Kalendara javnog zdravlja 2013. godine, na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja.

Maligne bolesti su jedan od značajnih globalnih javno zdravstvenih problema današnjice, koje, prema statističkim podacima, predstavljaju drugi po učestalosti uzrok smrtnosti kod dece uzrasta od 0 do 14 godina, odmah iza povreda. Upravo zbog toga, obeležavanje ovog datuma ima za cilj da pažnju celokupne javnosti, stručne i opšte, usmeri ka važnoj misiji poboljšanja tretmana, nege, kvaliteta života, emocionalnih i socijalnih potreba dece obolele od raka, kao i njihovih najbližih.

Emilija Marković foto; GP018
Povodom tog dana Kanelarija za mlade GO Palilula posetila je Univerzitetski klinićki centar u Nišu i uručila donaciju klinici za dečiju pedijatriju – odeljenju decije hematoonkologije. Ovom prilikom uručena je donacija u vrednosti od oko 200.000 dinara u vidu 8 tableta i 20 kompleta adekvatne posteljine za bolnički krevet rekla je Emilija Marković ispred kancelarij za mlade GO Palilula.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde