Naslovna Društvo Opština Crveni Krst obeležila Svetog Trifuna posetom vinograda u Trupalu

Opština Crveni Krst obeležila Svetog Trifuna posetom vinograda u Trupalu

0
PODELI
Miroslav Milutinović/foto:GP018
Rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst i sveštenstvo Eparhije Niške obišli su vinograd porodice Bogdanović iz sela Trupale. Povodom praznika Svetog Trifuna, koji se slavi kao zaštitnik vinogradara i voćara, Opština Crveni Krst je porodici Bogdanović poklonila bure od 100 litara i makaze za orezivanje vinove loze.

Danas smo mi, rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst, došli da obeležimo i proslavimo Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara. Danas će rukovodstvo Opštine Crveni Krst pokloniti jedno bure i makaze za orezivanje vinove loze sa željom da u ovom vinogradu bude što više roda i da kad dođemo u jesen i probamo ovo vino“, poručio je predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Porodica Bogdanović se dugo bavi vinogradarstvom i proizvodnjom vina. Ivan Bogdanović navodi da je vinogradarstvom počeo da se bavi još kao mali sa svojim dedom. U svom vinogradu gaji sorte prokupac i plovdina.

Ivan Bogdanović/foto:GP018

Predsednik Opštine je dodao da je površina na kojoj je zasađena vinova loza pet puta veća nego ranije. Takođe je zadovoljan što se sve veći broj mladih ljudi vraća na selo.

Gradska opština Crveni Krst može da se pohvali, pošto dve trećine poljoprivrednog zasada na teritoriji Niša je na teritoriji Opštine Crveni Krst. Imamo pet puta veći broj, naročito što se tiče vinogradarstva i voćarstva. Imamo velike vinarije. Možemo da se pohvalimo selom Velepolje, gde imamo dve velike vinarije. Nama je najbitnije, uvek smo govorili da omladina treba da ostane na selu, to što imamo tendenciju da se naša omladina vraća na selo“, dodao je Milutinović.

U selima koja pripadaju Opštini Crveni Krst, pored vinove loze, postoje i veliki zasadi šljiva u selu Hum i veliki zasadi oraha u selu Paligrace.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde