Naslovna Društvo Vesić i Antić obišli deonicu Malča – Prosek, koja je puštena u...

Vesić i Antić obišli deonicu Malča – Prosek, koja je puštena u saobraćaj

0
PODELI
Iako je deonica puta Malča – Prosek, koja će Niškoj Banji pružiti direktan izlaz na auto-put, kompletno završena pre nekoliko meseci, u rad je puštena tek u utorak. Prema rečima Aleksandra Antića, direktora Koridora Srbije, razlog je taj što se čekala potvrda Zavoda za veštačenje.

Dužina deonice je kilometar i 450 metara, a prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića uloženo je oko 3,2 miliona evra. Radove je radila kompanija „Trejs“.

Ponosan sam što smo ovaj projekat finansirali iz ušteda koje su Koridori Srbije ostvarili na drugim projektima. I ovaj projekat od oko 3,2 miliona evra je urađen i u roku i u budžetu koji je za to bio definisan. Želim da se zahvalim na izuzetnoj saradnji Gradi Nišu, sa stanovišta podrške i pomoći prilikom izdavanje neophodnih dozvola za izmeštanje i zaštitu postojeće telekomunikacione i elektro infrastrukture“, izjavio je direktor Koridora Aleksandar Antić.

Aleksandar Antić/foto:gp018

On je dodao je put nije pušten odmah nakon završetka, već se čekalo na potvrdu Zavoda za veštačenje. Put je u utorak pušten u rad bez ceremonije otvaranja.

Ova deonica je rađena na inicijativu Grada Niša i Opštine Svrljig. Put od Malče do Proseka skraćuje izlazak na auto-put i služi da se bez kruženja od skoro 20 kilometara ide u pravcu Svrljiga.

Ovo je odličan primer saradnje lokalne samouprave i države. Onog trenutka kada smo kao Grad Niš i Opština Svrljig prepoznali na terenu, a opet zahvaljujući ljudima koji su dolazili u Nišku Banju ili koji su želeli do Dimitrovgrada pa su morali 19 kilometara da se vraćaju ka Aleksincu da bi stigli do konačnog cilja. Istog trenutka smo predložili državi i danas imamo priliku da imamo jednu vrstu isključenja sa auto-puta, koji će značiti ljudima koji idu do Niške Banje da ne prolaze više kroz grad Niš, i naravno ljudima koji idu iz pravca Zaječara i Svrljiga da za 19 kilometara imaju kraću vezu ka Istoku“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Goran Vesić, ministar u Vladi Srbije, koja sto dana rada obeležava na jugu Srbije, poručio je da nijedan projekat nije završen do kraja, pa tako ni auto-put. Uvek mogu da se dodaju određena uključenja, u zavisnosti od potreba građana, dodao je on.

Ova deonica pokazuje da kada jednom završite saobraćajnicu nikada niste završili posao do kraja i uvek treba da odgovarate na izazove koje nudi život i da vidite šta sve projektanti možda nisu dobro predvideli, jer očigledno je kada je neko radio projekat nije razmišljao o tome da bi možda moglo da se to uradi na bolji način da ne mora da se ide kroz grad Niš, već da Niška Banja mora da ima drugi izlaz. Uvek treba dodavati i odgovarati tome kako se širi grad“, poručio je Vesić.

Vrednost projekta je 3,215 miliona evra, a rok za završetak radova je bio sedam meseci. Saobraćajnica dužine oko 1.450 metara na sebi ima nekoliko važnih objekata, most preko Malčanske reke, tako da će biti regulisana i sama reka u nivou tog mosta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde