Naslovna Društvo Ministarka zdravlja posetila UKC Niš i obećala nova ulaganja u aparate i...

Ministarka zdravlja posetila UKC Niš i obećala nova ulaganja u aparate i opremu

0
PODELI
foto: UKC Niš

U radnoj poseti niškom Univerzitetskom kliničkom centru, ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić, obišla je zgradu Klinike za ginekologiju i Klinike za onkologiju i tom prilikom, sem sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove i njenih organizacionih jedinica, razgovarala je i sa hospitalizovanim pacijentima, želeći da se informiše o zadovoljstvu uslovima u kojima se leče, kao i da sasluša predloge za dalje unapređenje tercijarnog zdravstva na jugoistoku zemlje. Prema njenim rečima, zadovoljna je dosadašnjim radom Uprave UKC Niš i zaposlenih, kao i zatečenim stanjem na klinikama koje je obišla i tom prilikom najavila i zanovu pojedine medicinske aparature i opreme.

foto: UKC Niš

Ministarka Grujičić je zajedno sa prvim čovekom niškog UKC, prof. dr Zoranom Perišićem, razgovarala i o eventualnoj rekonstrukciji GAK-a, koja bi posle više decenija, uskoro trebalo da dobije potpuno novi izgled i funkcionalnost. U razgovoru i razmeni ideja, procenjeno je da postoji više opcija na koji način bi to trebalo da bude urađeno, ali će svakako, struka biti konsultovana pre početka bilo kakvih radova.

foto: UKC Niš

Prof. Grujičić obišla je i radioterapijski blok- bunker UKC Niš i tom prilikom naglasila, da je nedavna nabavka novog linearnog akceleratora, još jedan dokaz koliko država brine o svojim građanima, kao i da je zdravstvo, kao jedan od stubova države, u neuporedivo boljem stanju u odnosu na pre desetak i više godina. Takođe, kao čovek iz struke, ponovo je istakla kolika je važnost tzv. blizančenja aparata u Nišu, ali i Kragujevcu, što omogućava da liste čekanja i ne postoje kada je reč o zračnoj terapiji i lečenju onkoloških pacijenata.

Prilikom radne posete, ministarka je najavila nabavku nove aparature za grane dečije interne i hirurške medicine, kao i nabavku novih inkubatora za najmlađe pacijente niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde