Naslovna Društvo Intenzivni radovi na izgradnji kolektorske mreže i tokom zime

Intenzivni radovi na izgradnji kolektorske mreže i tokom zime

0
PODELI
Poseta ministarke Vujović foto; GP018

Radovi na izgradnji kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ne prestaju ni tokom zimskih meseci, a kada budu završeni radovi čija je vrednost 85 miliona evra, što ovaj projekat čini najvrednijim u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji, omogućiće stanovnicima četiri niška sela priključak na kanalizacionu mrežu.

Radove na izgradnji kolektorske mreže u Medoševcu danas su obišle gradonačelnica Dragana Sotirovski i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i tom prilikom razgovarale o ovom i drugim projektima kojima se unapređuje životna sredina u Nišu i ovom delu Srbije.

Gradonačelnica je ponovila da će kada sve bude završeno, domaćinstva u Humu, Čamurliji, Gabrovcu i Jelašnici dobiti mogućnost priključka na kanalizacionu mrežu, kao i da će sva otpadna voda iz Niša i okolnih naselja biti prerađena u postrojenju za prečišćavanje. Ona je istakla da Grad zajedno sa Ministarstvom radi na unapređenju kvaliteta života građana i ujedno čuva životnu sredinu. Tokom 2021. godine izdvojili smo sredstva za zamenu individualnih ložišta u više od 180 domaćinstava, a razgovaramo i o tome da subvencionišemo kupovinu filtera i da zajedno učestvujemo u opremanju i modernizaciji ložišta u zgradi Rektorata, jedne od najvećih zagađivača. Gradimo biciklističke staze, subvencionišemo kupovinu bicikala kako bi se smanjio broj automobila u gradu, a vazduh bio manje zagađen, navela je Sotirovski.

Ministarka Vujović izrazila je zadovoljstvo što su radovi intenzivni i tokom zime i istakla da će kada sve bude završeno, više od 85 odsto grada i okoline imati mogućnost priključenja na kanalizacionu mrežu, što je, kako je rekla, iznad evropskog standarda. Mislim da će tek tada građani osetiti benefite ovog projekta koji je odličan pokazatelj saradnje Grada i Ministarstva. Hvala gradonačelnici na svemu što radi, posebno kada je reč o podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine, rekla je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde