Naslovna Društvo Oko sokolovo: Broj dnevnih kazni za 10 do 15 puta manj

Oko sokolovo: Broj dnevnih kazni za 10 do 15 puta manj

0
PODELI
Oko Sokolovo foto: Grad Niš

Posle šest meseci od početka rada broj kazni „Oka sokolovog“ smanjen je za 10 do 15 puta. To je dokaz da većina vozača u Nišu danas poštuje pravila u saobraćaju posebno u najužem gradskom jezgru smatraju iz Grada Niša.

Načelnik Komunalne milicije Dejan Kovačević navodi da od kada je sistem „Oko sokolovo“ krenuo sa radom, na ulicama je dnevno registrovao preko 1.000 prekršaja, sada taj broj iznosi od 60-90 prekršaja na dnevnom nivou.

Dejan Kovačević foto: Grad Niš

„Od kako je sistem Oko sokolovo na ulicama Niša značajno se poboljšalo stanje u saobraćaju u gradu Nišu. To poboljšanje se najviše pokazalo u centralnim delovima grada i u ulicama kojima kruži „Oko sokolovo“. Nema više parkiranih automobila u saobraćajnim trakama koji ometaju normalno odvijanje saobraćaja. Nema više parkiranih automobila na trotoarima koji ometaju normalno odvijanje pešačke komunikacije. Nekada nam je trebalo sat i po vremena da stignemo od tačke A do tačke B, sada je to vreme smanjeno na 20 do 30 minuta“, izjavio je načelnik Komunalne milicije.

Operativni centar foto: Grad Niš

Iz Grada Niša smatraju da je svrha „Oka sokolovog ispunjena“ jer nema više izraženih problema sa zaustavljanjem i zadržavanjem u žutoj traci, pešačke i biciklističke staze su slobodne, olakšano je kretanje trotoarom osobama sa invaliditetom, a učesnici u saobraćaju brže stižu do cilja.

Podzemna garaža Ambasador foto: GP018

Pored prve podzemne garaže, Grad Niš i „Parking servis“ obećavaju povećanje parking mesta u gradu, i izgradnju novih garaža preko javno-privatnog partnerstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde