Naslovna Društvo Krsni hod za osobe, iz spektra Autizma

Krsni hod za osobe, iz spektra Autizma

0
PODELI
Krsni Hod

Uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve petog marta ove godine članovi tri ogranizacije pokrenule su humanitarnu akciju „Krsni hod, za Svice u mraku“.

Kako bi prikupili novčvačanu pomoć za proširenje kapaciteta kampa koji se nalazi u selu Venčani nadomak Arađelovca . Koji je prvi i jedini inkluzivni kamp u Srbiji namenjen osobama iz Autističnog spektra i njihovim porodicama

„Uz Božiju pomoć ,stazama Svetog Save i svih Srpskih svetitelja. Krenućemo iz našeg sela Venčane prema manastirima u Kablarsko-Ovčarskoj klisuri. Potom ka manastirima Žiči, Studenici, Mileševi., preko Žabljaka do konačnog odredišta manastira Ostrog!“ kažu iz organizacionog tima.

Pored ug Svici u Mraku na ovom putu Hodočašća učestvuju još dva udruženja Akord Medija Centar za pomoć osobana sa Autizmom Niš, sportsko udruženje Slepih i slabovidih iz Čačka.

Prema rečima glumaca Mikice Petreovića koji je idejni tvorac ove akcije i predsednik UG Svici u Mraku. Na Žabljaku će biti organizovana pozorišna predstava na kojoj će sav prihod od ulaznica biti usmeren upravo na ovaj inkluzivni kamp.

Ovaj svojevrsni poduhvat biće ispraćen i okom kamere a sav snimnjeni materijal će kasnije poslužiti za dokumentarni film iz organizaciong tima dodaju da je osnovna ideja ove akcije da skrenu pažnju javnosti na važnost pružanja podrške i pomoći porodicama i osobama sa Autizmom i njihovu integraciju u drštvene i druge tokove kao i da prikupe novčana sredstva za rekonstrukciju imanja i proširenje smeštajnih kapaciteta, kao i realizaciju Letnjeg inkluzivnog kampa.2023.

Pozivamo sve prijatelje koji bi želeli na bilo koji način da učestvuju da nas kontaktiraju putem naših stranica ( Akord Medija Centar za pomoć osobana sa Autizmom , Svici u Mraku)

Vašu donaciju za inkluzivni kamp Svici u mraku možete uputiti putem fondacije HUMANST BEZ GRANICA ili slanjem sms poruke 105 na 2407 (200 din) podržavate našu misiju.

Postanite Svitac, osvetlite mrak! AUTIZAM ŽIVI 365 DANA NE SAMO DRUGOG APRILA.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde