Naslovna Društvo Dom zdravlja Niš dobio sanitetsko vozilo od Ujedinjenih Arapskih Emirata

Dom zdravlja Niš dobio sanitetsko vozilo od Ujedinjenih Arapskih Emirata

0
PODELI
Uručenje sanitetski vozila foto: Ministarstvo zdravlja

Dom zdravlja Niš dobio je sanitetsko vozilo, poklon Ujedinjenih Arapskih Emirata. Кljučeve direktoru niške zdravstvene ustanove prof. dr Miloradu Jerkanu uručila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srbije prof. dr Sanja Radojević Škodrić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubavak Suid Aldahri. Dodeli vozila prisustvovali su i doc. dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije kao i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Škodrićeva je rekla da su vozila kompletno opremljena od transportnih ležaja do radio-stanice koja se nalazi u kabini i dodala da je značaj ove donacije utoliko veći što danas postoji globalni problem da kada se plati sanitetsko vozilo, koliko god da se plati, na isporuku se minimum čeka šest do osam meseci.

Navela je da, i pored toga što se ove godine ulaže 4,5 milijardi evra u zdravstvo, ovakve donacije mnogo znače jer poboljšavaju značajno kvalitet zdravstvenih usluga.

Donacija će zaposlenima u Domu zdravlja pomoći da sigurno i brzo stignu do udaljenih korisnika zdravstvene zaštite kao i da ta usluga bude adekvatno dijagnostički upotpunjena.

„Zahvaljujemo donatoru kao i svima koji su posredovali u donaciji“, kažu u niškom Domu zdravlja.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski rekao je da su sanitetska vozila koja su danas dodeljena, „mini-bolnice“.

Donacija obuhvata 15 sanitetskih vozila koja su dobili zdravstveni centri Prijepolje i Gnjilane, Opšta bolnica Priboj, Opšta bolnica Kruševac, domovi zdravlja Loznica, Ivanjica, Niš, kliničko-bolnički centri Kosovska Mitrovica i Bežanijska kosa, Institut za rehabilitaciju Selters.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde