Naslovna Društvo Niška Skupština postaje deo nacionalne mreže za očuvanje životne sredine

Niška Skupština postaje deo nacionalne mreže za očuvanje životne sredine

0
PODELI
Niška Skupština postaje deo nacionalne mreže za očuvanje životne sredine foto: GP018

U Skupštini Grada Niša održan je sastanak sa predstavnicima Fondacije BFPE za odgovorno društvo povodom osnivanja neformalne odborničke grupe koja će se baviti očuvanjem životne sredine.

Ova inicijativa je podržana od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative (CFLI), a ovoj neformalnoj odborničkoj grupi mogu da pristupe svi zainteresovani odbornici, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

dr Boban Džunić foto: GP018

„Smatram da je ideja dobra sa više aspekta, a tema okupljanja naših članova buduće mreže je i zaštita životne sredine u našem gradu, kao i održivi razvoj. Ono čime ćemo se baviti jeste promena svesti naših sugrađana kako bismo i našu sredinu oživeli i kako bismo našim odbornicima dali dodatni podstrek, da u svom volonterskom radu prošire svoje vidike i da ne rade samo u skladu sa usko političkim delovanjem, već da imaju i neka druga interesovanja, kao što je zaštita životne sredine“, poručio je predsednik niške Skupštine dr Boban Džunić.

On dodaje da saradnja sa zelenom poslaničkom grupom u Skupštini Republike Srbije može da pomogne niškoj Skupštini da olakša rad i da zajedno sa njima aplicira za neke projekte. Već sutra će inicijativa biti poslata svim odbornicima.

Beogradski fond za političku izuzetnost, kako se nekada zvala ova fondacija, ima cilj da formira zelenu odborničku mrežu u Skupštini Grada Niša po ugledu na zelenu poslaničku mrežu koja radi i funkcioniše godinama u Republičkom parlamentu u Beogradu.

Lidija Radulović foto: GP018

„Ova inicijativa je podržana od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative sa idejom osnivanja ove neformalne grupe po uzoru na neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Skupštini Republike Srbije. Ovo je neformalna grupa koja je sastavljena na nacionalnom nivou od poslanika različitih političkih opcija, takva je ideja i na lokalnom nivou da se osnuju odborničke grupe koje će se baviti isključivo zaštitom životne sredine“, rekla je Lidija Radulović iz Fondacije BFPE za odgovorno društvo.

Ona je dodala da se ova fondacija bavi i edukacijom o očuvanju životne sredine, i pomoći će umrežavanju lokalnih parlamenata sa republičkim kroz prenošenje znanja i iskustava sa nacionalnog nivoa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde