Naslovna Društvo Osnovci sami sređuju svoj kraj, gradonačelnica im obećala renoviranje igrališta

Osnovci sami sređuju svoj kraj, gradonačelnica im obećala renoviranje igrališta

0
PODELI
Osnovci sami sređuju svoj kraj, gradonačelnica im obećala renoviranje igrališta foto: GP018

Đaci Osnovne škole „Branko Miljković“, predvođeni doskorašnjim đakom te škole, sada srednjoškolcem, odlučili su da sami uređuju i čiste svoj kraj u naselju Delijski vis.

Danas su organizovali akciju farbanja zidina oko Starog vojničkog groblja, a pozvali su i gradonačelnicu kako bi je upoznali sa svojim delovanjem.

Damjan Konstandinović foto: GP018

„Trenutno farbamo zidine koje su prekrivene grafitima i potpuno su ispucale. Takođe skupljamo smeće, farbamo ostale zidove zgrada, koji su prekriveni grafitima, na klupama gde fali daska zamenimo dasku, ili ih ofarbamo. Imali smo viša akcija, uglavnom čistimo smeće oko letnjikovca, a najveća akcija do sada nam je bila čišćenje grmlja i đubreta oko pruge kod Trošarinske rampe“, kaže 15-godišnji Damjan Konstandinović, najstariji član organizacije koja deluje po imenom „Za Trošarinu“.

Damjan kaže da imaju zajednički motiv, a to je kako bi deca odrastala u zdravom i čistom. On dodaje da im pojedini građani pomognu. Neki dođu lično da rade, neki im donesu hranu, dok neki pomažu kroz donacije.

U razgovoru sa gradonačelnicom su tražili da im se uredi košarkaški teren. Ona je obećala da će na proleće teren biti uređen, a koševi zamenjeni.

Dragana Sotirosvki foto: GP018

„Na proleće ćemo raditi košarkaško igralište, stavićemo nove koševe, sredićemo letnjikovce i sve ono što je potrebno. Prošle godina smo radili Francusku ulicu, radićemo još neke ulice u ovom delu grada, s obzirom na to da imovinu završavamo i kada krene proleće, evo nas u ovom kraju“, poručila je gradonačelnica Niša.

 

Već nekoliko godina meštani Delijskog visa zahtevaju da se samoposluga „9. maj“ renovira i da dobije svoju namenu. Neki su bili zainteresovani za taj objekat, ali su kasnije odustali.

Dragana Sotirovski je otkrila da je bilo nekoliko zainteresovanih trgovinskih lanaca za otvaranje, i da su ugovori bili potpisani. Međutim, kako ona dodaje, kada su bolje pogledali objekat uvideli su da im se investicija ne isplati, jer je objekat dosta oronuo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde