Naslovna Društvo Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Nišu u 2022. godini

Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Nišu u 2022. godini

0
PODELI
Najbolji studenti foto: GP018

U Gradskoj kući je danas, povodom Savindana, koji se obeležava kao školska slava, upriličena svečanost na kojoj su uručene nagrade najboljim studentima fakulteta Univerziteta u Nišu u prethodnoj godini, koji su imali prosečnu ocenu deset.

Gradonačelnica Niša je čestitala studentima na uspehu i poručila im je da će se Grad potruditi da stvori sve uslove kako bi ostali u Nišu da žive i rade.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Čestitam na uspehu koji ste postigli, jer znanje koje ste stekli tokom školovanja na našim univerzitetima ne može niko da vam uzme i to je najveće blago. Ponos ste, ne samo grada, već i vaših roditelja, univerziteta i čitave Srbije. Tim znanjem borite se za bolje sutra našeg grada i države. Poručujem da ostanete ovde, da se zajedno borimo za nove generacije koje stižu. Nemojte sada da otputujete u inostranstvo. Trudićemo se da vam napravimo dobar ambijent da ovde ostanete da radite, živite i stvarate porodice“, izjavila je Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da je Grad sa Univerzitetskom fondacijom na dobrom putu da završi zgradu koja će biti namenjena mladim naučnicima.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu Vlastimir Nikolić je zahvalio Gradu Nišu što godinama nagrađuju najbolje studente Univerziteta u Nišu.

Vlastimir Nikolić foto: GP018

„Nadam se da će studenti koji su završili osnovne studije, upisati master i nastaviti školovanje na Univerzitetu u Nišu ili na nekim prestižnim fakultetima u Evropi. Saglasan sam sa gradonačelnicom da treba da ostanete u Nišu, ili u Srbiji, ali nije loše da pre toga deo vas ode van zemlje na dodatno usavršavanje, da vidite kako se tamo radi i da steknete nova znanja i da se sa tim znanjem vratite u Niš“, poručio je studentima Nikolić.

Nagrađeni studenti su saglasni u želji da i nakon završetka školovanja svoju karijeru započnu u Nišu.

Ina Kostantinović, koja je prošle godine diplomirala na Medicinskom fakultetu, je izrazila nadu da će Grada i ubuduće biti uz njih, kako bi karijeru započeli u Nišu, i kako odlazak iz zemlje ne bi bio opcija.

Ina Kostantinović foto: GP018

Đorđe Pavlović, student druge godina na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu ima jasan plan. Prevashodno bi voleo da ostane u Nišu, ali opcija je i odlazak u inostranstvo.

Đorđe Pavlović foto: GP018

„Ovo je nagrada jednog rada, a ujedno i podstrek za dalji rad. Zaista sam privilegovan što sam deo ove manifestacija, uz ove divne studente, najbolje što Niš ima. Siguran sam da ću nastaviti ovim putem. Posle studija neka od ideja jesu svakako doktorske studije ovde u Nišu, i nadam se ostanku na fakultetu. Druga varijanta je odlazak u inostranstvo, ali bih voleo da ostanem na fakultetu u Nišu“, rekao je Đorđe.

Strahinja Stoilković foto: GP018

Strahinja Stoilković, takođe student na drugoj godini, ali na Medicinkom fakultetu, voleo bi da postane hirurg, i to upravo u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde