Naslovna Društvo ISTA ODLUKA VIŠEG SUDA U PONOVLJENOM POSTUPKU: Jedan brat osuđen na 20...

ISTA ODLUKA VIŠEG SUDA U PONOVLJENOM POSTUPKU: Jedan brat osuđen na 20 godina robije, drugi oslobođen

0
PODELI
foto: GP018

Ubio poslodavca pa mu nosio sanduk na sahrani.Nišlija Nikola Mladenović (37) osuđen je danas na 20 godina robije zbog teškog ubistva poslodavca Draška Ranđelovića (46), dok je njegov brat četrdesetjednogodišnji Marko oslobođen.

Viši sud ovu odluku je doneo u ponovljenom postupku nakon što je Apelacioni sud 23. decembra prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Nikola osuđen na 20 godina zatvora, a njegov brat oslobođen sa nalogom da se u ponovljenom postupku razjasni činjenično stanje, a naročito prisustvo Markovom biološkog materijala na oruđu ubistva.

Braća Mladenović optužena su za teško ubistvo u saizvršilaštvu jer su u hali firme MIN kompleksa na Bulevaru 12. februar u Nišu, 8. oktobra 2020. godine, na svirep i podmukao način sa umišljajem, zajedno usmrtili Ranđelovića udarajući ga ušicama sekire i čekićem. Nakon toga su krvavu odeću bacili u Nišavu i pozvali policiju, jer su Draška navodno pronašli mrtvog kada su se sa pauze za ručak, vratili u firmu.

Nikola Mladenović se na sudu najpre branio ćutanjem ali je zatim odlučio da prizna ubistvo. Tvrdio je da je gazdu usmrtio jer ga je zlostavljao i eksploatisao.

Iako je priznao da se sa Draškom družio, Nikola je kazao da je bio njegova žrtva.

„Nisam smeo da mu ništa odbijem, radio sam sve što mi je tražio. Nisam smeo da ga prijavim jer sam se bojao za porodicu. Plaćao mi je malo i neredovno, možda je smatrao da se svojim radom odužujem za drogu koju mi je davao“, kazao je Nikola.

Objasnio je da je i na dan ubistva uzeo jednu crtu heroina koju je dobio od poslodavca.

Istakao je da njegov brat Marko nije kriv za ubistvo jer su mu i on i Draško, kad su počeli da se tuku, kazali da se ne meša pa je otišao kući.

Više javno tužilaštvo je tražilo da se obojici izrekne doživotna robija jer, kako je navedeno u završnoj reči, ubistvo su počinili iz niskih pobuda, nisu pokazali nikakvo kajanje, čak su prisustvovali Draškovoj sahrani i nosili mu sanduk.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde