Naslovna Društvo Učenicima Specijalne škole dodeljeni paketići povodom školske slave Svetog Save

Učenicima Specijalne škole dodeljeni paketići povodom školske slave Svetog Save

0
PODELI
Učenicima Specijalne škole dodeljeni paketići povodom školske slave Svetog Save foto: GP018

Učenici Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ priredbom su obeležili školsku slavu Svetog Savu, a Skupština Grada Niša je donirala stotinak paketića kako bi uveličala događaj.

Novoizabrana direktorka Specijalne škole Marina Perić čestitala je slavu učenicima i roditeljima.

Marina Perić foto: GP018

„27. januar je dan kada obeležavamo prvom srpskog prosvetitelja i time smo održali ovu prikladnu svečanost, koju su naš učenici pripremili uz svesrdnu pomoć svojih nastavnika. Danas je pripremljeni hor i recitacije koji će svojim nastupom uveličati naše slavlje“, rekla je direktorka.

Ispred Skupštine Grada, poklone je uručio predsednik Skupštine dr Boban Džunić. On je naveo da je zadatak Grada da tokom cele godine mališanima izmamljuje osmeh na licima.

dr Boban Džunić foto: GP018

„Danas je veliki pravoslavni praznik Sveti Sava, i za ovu dečicu je bitno to da je ovo i đačka slava. Moja sećanja naviru čak od 2012. godine kada sam dolazio ovde kao predsednik Gradske opštine Palilula i kada sa sam sa tadašnjim mališanima podelio radost u ovom danu i bilo mi je drago da vidim osmeh na njihovim licima. Naš zadatak je, ne samo u ovom danu, već i u toku cele godine, da izmamimo osmeh svih mališana. Posebno mi je drago da su ovi mališani danas priredili prigodan program. Skupština Grada je donirala stotinak paketića ovoj školi, oni će sve to podeliti međusobno mlađim kategorijama“, izjavio je dr Boban Džunić.

Paketići foto: GP018

Specijalnu školu pohađa dvesta učenika. Školski dom raspolaže sa 22 sobe za smeštaj učenika, dve za smeštaj vaspitača, trpezarijom, kuhinjom, zdravstvenim blokom, sobom za zabavu i razonodu.

Specijalna Škola Bubanj foto: GP018

Škola je osnovana 1953. godine uz pomoć roditelja dece sa oštećenim sluhom, udruženja gluvih kao i uz pomoć lokalnih vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde