Naslovna Društvo U protekle dve godine izgrađena dva nova vrtića, najavljena još dva nova

U protekle dve godine izgrađena dva nova vrtića, najavljena još dva nova

0
PODELI
Vaspitačice i deca foto; Grad Niš

Gradska većnica zadužena za kulturu Marija Ranđelović navodi da je Grad posebno posvećen obrazovanju i brizi predškolske dece. Ona podseća da su u prethodne dve godina otvorena dva nova vrtića u naseljima 9. maj i Brzi Brod.

dr Marija Ranđelović foto; Grad Niš

„Grad Niš je u poslednje dve godine, prepoznajući značaj najmlađe kategorije stanovništva, izgradio dva nova vrtića. Jedan u naselju 9. maj i drugi u naselju Brzi Brod. Time smo povećali obuhvat dece u predškolskom sistemu za oko 500, ali tu nismo stali kad je reč o brizi i interesu za ovu kategoriju. U protekle dve godine izdvajali smo značajna sredstva kako bismo subvencionisali boravak dece u vrtićima u visini od 80 odsto od ekonomske cene, nezavisno od toga da li deca borave u državnom ili privatnom vrtiću. Radi se o sumi koja prelazi 14 hiljada dinara, koju subvencioniše Grad a ostatak, oko 4 hiljade dinara je na teret roditelja“, poručila je gradska većnica za obrazovanje.

Otvaranje vrtić Brodić foto: GP018

Gradska većnica najavljuje i izgradnju novih vrtića, ali i rekonstrukciju uz pomoć fondacije „Novak Đoković“. Rekonstrukcija tog vrtića bi trebalo da počne za par nedelja.

„Započeli smo izgradnju dva nova vrtića, jedan u opštini Pantelej, koja ima najveći prirodni priraštaj i jedan u selu Trupale, koje je veliko selo. Time pokazujemo da jednako brinemo o deci koja se nalaze u urbanom delu grada i o deci koja žive u prigradskim i seoskim sredinama“, dodala je Marija Ranđelović.

Ona je pohvalila saradnju Grada sa mnogim pravnim i fizičkim licima u namerama da pomognu roditeljima sa decom, time što će rekonstruisati i graditi nove objekte.

Iz Grada navode da je smanjena lista čekanja. Takođe, Grad će inicirati da svako dete besplatno na teret Grada uči engleski jezik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde