Naslovna Društvo Na Svetosavskoj akademiji uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Eparhije niške

Na Svetosavskoj akademiji uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Eparhije niške

0
PODELI
Svetosavska akademija foto; Z. Stojanić

Sinoć je u niškom Svetosavskom domu, pri Sabornom hramu, sa blagoslovom vladike Arsenija, održana svečana akademija uoči praznika Svetoga Save, prvog Arhiepiskopa srpskog i prosvetitelja. Sala Svetosavskog doma bila je popunjena do poslednjeg mesta narodom koji je uživao u kvalitetnom programu.

Crkveni Hor Branko foto; Z. Stojanić

Održana Svetosavska akademija u Nišu – uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Eparhije niške
Na početku samom programa u Svetosavskom domu, prisutne je pozdravio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niškki G.G. Arsenije.

Potom je reč preuzeo besednik ovogodišnje Akademije, prof. dr Slavenko Terzić, govoreći o značaju Svetoga Save, takođe i o značaju tadašnje Srbije, srpske istorije, kulture i jedinstva.

Dečiji crkveni hor Branko foto; Z. Stojanić

Nakon besede akademika Terzića, usledio je umetnički program uz učešće orkestara Kopnene Vojske Srbije iz Niša, NCPD „Branko“, Trio Anima i Scensko muzičko udruženje „Srma“ iz Niša

Odličnom programu svojim učešćem su doprineli i brojni solisti i instrumentalni izvožđči.

Kao kruna ovogodišnje Svetosavske akademije, od strane Preosvećenog vladike Arsenija su uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Pravoslavne Eparhije niške, koji su svoje obrazovanje nastavili na Univerzitetu. u Nišu

Novčana sredstva za stipendije studenata je obezbedilo Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške „Dobri Samarjanin“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde