Naslovna Društvo Obeležavanje „Kineske“ nove godine i u Nišu

Obeležavanje „Kineske“ nove godine i u Nišu

0
PODELI
Kineska nova godina godina Zeca 2023

Proslavom „kineske“ Nove godine u Nišu, ispred Oficirskog doma, u četvrtak, 26. januara od 17 do 21 sat, Vlada Republike Srbije želi da „oslika prijateljstvo srpskog i kineskog naroda“. Uz obeležavanje lunarne Nove godine biće održan i humanitarni karavan “Festival ukusa Pojasa i puta”, a sve donacije iz Niša biće usmerene Centru za pružanje usluga socijalne zaštite “Mara”.

Posetioci će imati priliku učešćem u humanitarnoj akciji da probaju specijalitete zemalja “Pojasa puta”, ali i da uživaju u tradicionalnom kineskom plesu, nastupu borilačkih veština, drevnog kineskog fudbala i kako su saopštili iz Vlade, zabave se, nauče nešto novo i upoznaju se sa kineskom kulturom.

Program će početi demonstracijom tradicionalnog kineskog plesa „Igra lava“ u Obrenovićevoj ulici. Preformans će trajati 20 minuta, kada će se glavni događaj preseliti ispred Oficirskog doma.

Ovaj humanitarni karavan ukusa i darova prijateljstva, poput malog trga iz bajke, na kome će biti hrana i drugi proizvodi, gosti će za 200 dinara, koji će ići u dobrotvorne svrhe, dobiti jedan obrok i bezalkoholno piće iz neke od kuhinja zemalja članica inicijative Pojas i put, a za isti iznos i da se oprobaju u humanitarnom kvizu znanja za koji su pripremljene i nagrade. Ujedno svi koji učestvuju u kvizu znanja moći će da učestvuju i u nagradnom konkursu koji će zajednički pripremiti Institut za pojas i put i Kineski kulturni centar, a gde će glavne nagrade biti dva puta po dve povratne avio karte na direktnim letovima za Kinu – najavili su organizatori.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde