Naslovna Društvo Pred nama skupštinska rasprava ili Referendum!

Pred nama skupštinska rasprava ili Referendum!

0
PODELI
Sednica Vlade Srbije 24.01.2023 foto; Vlada Srbije

Sednica Vlade Srbije, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić izvestio ministre o predlogu „međunarodne petorke“ za Kosovu i Metohiju, mogla bi da bude najznačajnija u modernoj istoriji Srbije, a Vučić je od članova kabineta u Nemanjinoj tražio tri stvari:

punu posvećenost, marljivost i još žešći i snažniji rad u budućnosti. Predsednik Srbije se zatim u večernjim časovima obratio naciji, a analitičari ocenjuju za Kurir da bi neki od sledećih koraka mogli biti ili skupštinska rasprava ili raspisivanje referenduma o kosovskom pitanju.

Najteži sastanak

U saopštenju sa sednice, koja je trajala oko sat i po, navodi se da je predsednik Vučić zatražio od članova Vlade punu posvećenost, marljivost, još žešći i snažniji rad u budućnosti, a dogovoreno je da predsednik, Vlada Srbije i svi organi izvršne vlasti rade sinhronizovano i jedinstveno.

Vučić je ranije, nakon sastanka prošlog petka s međunarodnom delegacijom, koju su činili specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, ali i savetnik nemačkog kancelara za spoljnu politiku i bezbednost Jens Pletner, izaslanik francuskog predsednika Emanuel Bone i savetnik italijanskog premijera za spoljnu politiku i bezbednost Frančesko Talo, rekao da je ovo bio možda najteži sastanak dosad, ali da će, pre konačne odluke, o svemu obavestiti i Vladu, Skupštinu Srbije, predstavnike stranaka, ali pre svega građane.

I premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da „ništa neće biti sakriveno od naroda“ i da će o svemu zapravo odlučivati građani Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde