Naslovna Sve vesti Niš Vučić o pretnjama velike petorke: Sa ove 3 posledice odmah bi se...

Vučić o pretnjama velike petorke: Sa ove 3 posledice odmah bi se suočili ako odbijemo plan

0
PODELI
foto; RTS Printscreen

Srbija je suočena sa 3 ozbiljne posledice ako ne prihvati plan, obelodanio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

U drugoj rečenici „velike petorke“ saopšteno je: „morate da prihvatite ovaj plan, a ako ne prihvatite novi pregovarački okvir za put ka Evropi“ suočićete se:

Pod 1 – sa prekidom evropskih integracija i ukidanjem bezviznog režima.

Pod 2 – sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija.

Pod 3 – Sa sveobuhvatnim merama u ekonomskom i političkom smislu koje će naneti veliku štetu Republici Srbiji – kazao je on.

Bili bismo ekonomski i politički izgubljeni bez evropskog puta. A da smo bez toga, ne bih pristao da vodim zemlju. Naš plan je da radimo mnogo više i jače. Da radimo na reformama našeg pravnog sistema. Da u svemu pokušamo da budemo najbolji. Sutra imamo sednicu saveta za BDP. Moramo da u svemu budemo najbolji, kao što smo prošle godine 63 odsto investicija privukli, od celog Zapadnog balkana – rekao je Vučić i dodao:

Ljudi ne treba da brinu, ništa nismo potpisali, nigde nema ni paraf. Ja ću narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnu skupštinu koji žele da čuju, i obavestiću ih kako je sve teklo, šta su namere. Tražićemo značajniju ulogu parlamenta i vlade, to je važno. Ja uvek obaveštavam, i saslušam mišljenje SPC i verskih zajedenica. Pred nama je težak period, i biće potrebno više truda, rada i energije, da bismo sve mogli na najbolji mogući način – dodao je.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde