Naslovna Društvo AKCIJA U ŠOPING MOLU „DELTA PLANET“ OD 13-17 ČASOVA O PREVENCIJI GRLIĆA...

AKCIJA U ŠOPING MOLU „DELTA PLANET“ OD 13-17 ČASOVA O PREVENCIJI GRLIĆA MATERICE

0
PODELI
Dom Zdravlja akcija Budi odgovoran nađi vreme

Povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, Dom zdravlja Niš u saradnji sa kompanijom „Delta Planet“, organizuje 23.01.2023. godine u periodu od 13:00 do 17:00 časova akciju na prostoru šoping mola „Delta Planet“ u Nišu.


Akciju organizuju zaposleni iz Službe za zdravstvenu zaštitu žena a priključiće se obeležavanju i predstavnici menadžmenta ustanove kao i zaposleni iz Preventivnog centra i iz Službe polivalentne patronaže.


Sve zainteresovane sugrađanke moći će da razgovaraju sa medicinskim ekipama, dobiju prigodne agitke i savete o daljim koracima u očuvanju reproduktivnog zdravlja kao i da budu edukovane za samopregled dojki.

Ovogodišnji slogan je „Rak grlića materice- rak koji možemo sprečiti“, a akcija ima za cilj podizanje nivoa svesti kod žena o raku grlića materice i načinima prevencije. Akcija bi trebala da motiviše žene da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju i da koriste dostupne mere primarne i sekundarne prevencije. Potrebno je da odvoje jedan dan za posetu svom izabranom ginekologu, urade PAPA test u Domu zdravlja Niš ili HPV skrinig test.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde