Naslovna Društvo Učenik Medicinske škole Marko Todorović prvi doplivao do Časnog krsta

Učenik Medicinske škole Marko Todorović prvi doplivao do Časnog krsta

0
PODELI
Nebojša Kocić Marko Todorović foto: GP018

U organizaciji Gradske opštine Medijana, na otvorenom bazenu Sportskog centra „Čair“, održano je plivanje za Bogojavljenski krst. Pobedu je odneo 18-godišnji Marko Todorović, a od 19 učesnika dve su bile dame.

Marko Todorović je učenik četvrtog razreda Medicinske škole, ali i član plivačkog kluba „Niš 2005“ i reprezentativac.

Marko Todorović foto: GP018

„Hvala Opštini Medijana na ovom lepom događaju. Ovo nije plivanje zbog neke nagrade, ovo mi je bila želja od malena, da učestvujem i da doplivam do ovog krsta. Napokon mi se ostvarila ta želja“, rekao je Marko nakon pobede.

Marko Todorović, kao pobednik, dobija od Opštine Medijana novčanu nagradu od 30 hiljada dinara. Medijana je obezbedila i nagrade za ostale plivače.

„Ove godine tradicionalno imamo 19 plivača, s obzirom na to da je 19. januar. Kuriozitet je to da imamo i dve dame, koje su plivale. Imamo pobednika koji je 18-godišnjak i najmlađi plivač. Jako mi je drago zbog toga. On dobija od Opštine 30 hiljada dinara, zlatan lanac sa zlatnim krstom i časni krst. Svi ostali plivači dobiće zlatan krst, a što se tiče dama, one će pored toga dobiti još neke poklone“, izjavio je Nebojša Kocić predsednik Gradske opštine Medijana.

Jedna od dve dame koje su plivale za Časni krst je novinarka Jadranka Tasić. Ona se bavi „ultra trail“ trkama, i ovim je htela da ispoštuje tradiciju i spozna svoje granice u drugim vrstama izazova.

„Ovo sam uradila pre svega zbog poštovanja tradicije, ali i da bih proverila sebe, da vidim koliko su mi granice, šta sve može da uradi žena u šestoj deceniji života. Inače plivanje nije ono što ja volim, više se bavim planinskim trčanjem na stazama dužih od sto milja, tako da je ovo neka druga vrsta izazova“, kaže ona.

Jadranka je dodala da će se verovatno i sledeće godine prijaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde