Naslovna Društvo Počelo proširenje toplovodne mreže u delu grada kod Kliničkog centra

Počelo proširenje toplovodne mreže u delu grada kod Kliničkog centra

0
PODELI
Radovi gradska Toplana foto: Grad Niš

Radovi na toplovodnoj mreži, u dužini od 230 metara omogućiće stanovnicima naselja kod Kliničkog centra i Medicinske škole da pređu na grejanje prirodnim gasom, kako bi se smanjilo zagađenje i očuvala životna sredina.

Predrag Milačić foto: Grad Niš

„Danas smo počeli sa radovima na proširenju toplovodne mreže u ovom delu grada. Radi se o toplifikaciji naselja koje se nalazi blizu Kliničkog centra i Medicinske škole. Time ćemo omogućiti priključenje na sistem daljinskog grejanja individualnih objekata u ovom delu grada. Gašenjem njihovih individualnih kotlarnica i ložišta koja koriste fosilno gorivo, imaće pozitivan uticaj na smanjenje zagađenja životne sredine“, kaže Predrag Milačić iz JKP „Gradska toplana“

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da ovim potezom Grad Niš vodi računa o životnoj sredini i smanjenju zagađenja vazduha.

Dragana Sotirovski

„Proširenjem toplovodne mreže nastavljamo sa povećanjem kapaciteta i brojem priključaka na sistem daljinskog grejanja, što je bio jedan od predloga građana koje smo čuli tokom karavana, a time ujedno vodimo računa o životnoj sredini i radimo na smanjenju zagađenja vazduha i emisija gasova sa efektom staklene bašte, jer JKP Gradska Toplana 95 procenata energije dobija iz prirodnog gasa. Radovi od Univerzitetskog Kliničkog centra do Medicinske škole na trasi dugoj 230 metara će, kada budu završeni, omogućiti stanovnicima tog dela grada da umesto prljavih goriva koja koriste za grejanje u individualnim ložištima, dobijaju toplotnu energiju iz prirodnog gasa“, objavila je gradonačelnica Niša na svojim društvenim mrežama.

Ona je dodala da je do sada ugašeno nekoliko kotlarnica u objektima javnih ustanova i institucija u gradu koje su kao energent koristile lož-ulje, ugalj i mazut.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde