Naslovna Društvo Nastavljena izgradnja Bulevara Gorana Ostojića, spojnice Panteleja i Crvenog Krsta

Nastavljena izgradnja Bulevara Gorana Ostojića, spojnice Panteleja i Crvenog Krsta

0
PODELI
Komplek Ardija foto: Grad Niš

Najavljivani radovi na Somborskom bulevaru iz pravca Panteleja koji podrazumevaju povezivanje sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krst su nastavljeni. Veza između ova dva Bulevara nosiće ime potpukovnika Gorana Ostojića.

Ivan Grmuša foto: Grad Niš

„Ovaj bulevar je značajan jer će spojiti opštine Pantelej i Crveni Krst. Izgradnjom ovog bulevara rasteretiće se deo saobraćaja iz Jagodin male i Knjaževačke ulice“, kaže Ivan Grmuša v. d. direktora Zavoda za urbanizam

Gradončelnica Niša kaže da grad nastavlja da se gradi, razvija i da raste, te su neophodni bulevari koji će povezivati postojeća i buduća gradska naselja.

Dragana Sotirovski foto: fb Dragana Sotirovski

„Nastavljamo sa realizacijom kapitalnih investicija koje finansiramo iz gradske kase. Posle mnogo godina nastavili smo izgradnju Bulevara Gorana Ostojića, a obeležavanje trase je druga faza radova na saobraćajnici koja će spojiti gradske opštine Pantelej i Crveni Krst i od velikog značaja je i za njihove žitelje i za ceo grad, jer će rasteretiti Knjaževačku ulicu i Jagodin malu. Planski rad na izgradnji putne infrastrukture je jedini način da Niš nastavi da se gradi, razvija i raste i zato su nam neophodni bulevari koji će povezivati postojeća i buduća gradska naselja“, poručila je gradonačelnica Niša.

Krajnji rok za završetak radova je kraj ove godine, a ukupan iznos projekta iznosi 392 miliona dinara.

Bulevar od Crkve Svetog Pantelejmona prema Čalijama, umesto Somborski, dobio je ime isto kao i crkva. Od crkve i raskrsnice levo poneće ime Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde