Naslovna Društvo Druga nagrada za JPU „Pcelica“- vrtić „Leptirić“ na konkursu Kreativnog centra

Druga nagrada za JPU „Pcelica“- vrtić „Leptirić“ na konkursu Kreativnog centra

0
PODELI
Crveni Zmaj foto PU: Pčelica

Predškolska grupa vrtića „Leptirić“ iz Niša osvojila je drugo mesto na konkursu „Različiti, a jednaki“, koji je raspisao Kreativni centar.

Mališani ovog niškog vrtića osmislili su slikovnicu „Crveni zmaj“ kao podršku razvoju tolerancije kod najmlađih, zajedno sa vaspitačicama Jelenom Milenković i Marijom Glišić. Inspiracija im je bila knjiga „Kišni oblak“, jedno od nekoliko novih izdanja Kreativnog centra, čija je tema upravo prihvatanje različitosti među decom.

– Zajedno smo čitali priču „Kišni oblak“ i deca su nakon toga krenula sa osmišljavanjem svoje priče. Cilj je bio da kroz crtež i tekst istaknemo koliko su razumevanje, ali i prihvatanje drugačijeg važni. Želimo da predškolce od malih nogu upoznamo sa pojmom tolerancije, da ih naučimo da poštuju druge, a ovaj konkurs nam je omogućio da to uradimo na originalan način koji je deci posebno zanimljiv, objašnjava vaspitačica Jelena Milenković.

– Sve je počelo učešćem na vebinaru koji je, pre raspisivanja konkursa, organizovao Kreativni centar. Na vebinaru „Različiti, a jednaki“ bilo je reči o tome kako na kreativan način razvijati toleranciju kod dece, ali to je bila i odlična prilika da vaspitači razmene iskustva koja će im pomoći u daljem radu, kaže vaspitač Marija Glišić i dodaje da se sve vaspitno osoblje svake godine stručno usavršava u okviru Ustanove, na čijem je čelu direktorka Svetlana Mitić, ali i van nje.

Na konkurs je stiglo oko 40 radova iz cele Srbije, a žiri je najoriginalnije nagradio diplomom i kompletima knjiga Kreativnog centra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde