Naslovna Društvo Oko 60 mališana iz svih vrtića JPU „Pčelica“ nadmetalo se sinoć za...

Oko 60 mališana iz svih vrtića JPU „Pčelica“ nadmetalo se sinoć za nagradu na Festivalu dečje pesme „Zlatna pčelica“

0
PODELI
Oko 60 mališana iz svih vrtića JPU „Pčelica“ nadmetalo se sinoć za nagradu na Festivalu dečje pesme „Zlatna pčelica“. Najbolja kompozicija festivala i pobednik ovogodišnje, 24. „Zlatne pčelica“ je pesma Deci celog sveta, a pevali su je Leona Stanojević, Gala Mihailović, Lena Vučetić i Ilija Petrović.

Prvo mesto pripalo je Dori Aleksić, Stani Baković, Veri Ignjatović i Nađi Marinković koje su pevale pesmu Rodiće se ljubavi.

Stručni žiri u sastavu Borivoje Mladenović, profesor muzike, Olivera Arizanović, profesor srpskog jezika i direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić odlučio je da drugo mesto dodeli Leni Živković, Jani Jotović i Teodoru Кatiću za pesmu Zmajevi i baloni.

Nikolina Pešić i Una Stefanović pevale su pesmu San i osvojile treće mesto.
Najbolji scenski nastup imali su Mijat Blaži i Miloš Đokić za pesmu Ja volim rokenrol.
Najmlađi učesnik festivala je Vujadin Stojković.


Svi učesnici dobili su diplome i medvediće, a diplome i zahvalnice dodeljene su i horu OŠ „Dušan Radović“ i dirigentu Nebojši Pužiću za prateće vokale, kao i muzičkim saradnicima.

Soliste na sceni pratio je hor Zlatne pčelice, a publiku je u revijalnom delu zabavljala plesna grupa „Bambijevi kolačići“ i solista Mihajlo Aranđelović.
Umetnički direktor festivala je profesor na Fakultetu umetnosti Nenad Stošić koji je odabrao soliste i članove hora i dva meseca vežbao sa njima da njihov muzički talenat dovede do savršenstva.

Ovo je promocija mališana talentovanih za muziku, ples i scenski nastup. Nastupala su deca različitih uzrasta i to je ono što ovaj festival čini slatkim, posebnim i jedinstvenim“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde