Naslovna Društvo Mališanima u Gornjem Matejevcu podeljeni paketići za pravoslavnu Novu godinu

Mališanima u Gornjem Matejevcu podeljeni paketići za pravoslavnu Novu godinu

0
PODELI
Predsednica Gradske opštine Pantelej i gradonačelnica Niša obradovale su paketićima najmlađe meštane Gornjeg Matejevca, ali i Knez Sela i Donjeg Matejevca.

Na tradicionalnom okupljanju deci iz ovih sela su podeljeni paketići, a gradonačelnica sa svojim saradnicima je obišla i Zadružni dom, koji je Grad Niš otkupio od „PIK-a“ na molbu meštana ovog sela.

Svake godine gledamo da veliki broj dece od strane Gradske opštine i Grada bude sagledan što se tiče paketića za Novu godinu. I prošle godine smo se tradicionalno ovde okupili oko Božića i srpske Nove godine, tako i ove. Božić Bata je bio sa nama da podeli deci paketiće, u to ime ispred Opštine želim da čestitam svim pravoslavnim vernicima srpsku Novu godinu“, rekla je predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković.

Devetogodišnja Aleksandra iz Gornjeg Matejevca kaže da joj se u novoj godini ispunila želja da dobije telefon, a poželela je i da ovu godinu proslavi zajedno sa porodicom i da bude uspešna.

Meštani Gornjeg Matejevca su određeni deo doma sami renovirali, za potrebe fudbalskog kluba. Grad Niš će finansirati ostatak renoviranja Doma.

Na karavanu u februaru prošle godine su dogovorene mnoge stavke koje treba u selu da se odrade i od tog dana do danas, sve što je gradonačelnica obećala je ispunjeno. Tada je obećana kupovina Zadružnog doma, koji je bio višedecenijski problem ovog sela, obećano je asfaltiranje ulica i to je završeno, a 8. marta Zadružni dom je već bio otkupljen od strane Grada Niša“, podseća Nemanja Rajković, većnik GO Pantelej.

Nemanja Rajković,većnik GO Pantelej/foto:GP018

Iz Grada najavljuju da će napraviti i multifunkcionalnu salu u Zadružnom domu, koja će služiti za organizovanje raznih priredbi.

Gradonačelnica Niša je rekla da je Grad otkupio i Dom kulture u Knez Selu i Dom penzionera u Vrežini. Najavila je da će Grad pomoći u njihovoj rekonstrukciji.

Dragana Sotirovski/foto:GP018

Ona je dodala da je upravo na području opštine Pantelej najviše novoizgrađenih ulica.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde