Naslovna Društvo Naredne nedelje počinje rekonstrukcija Infektivne klinike u Nišu

Naredne nedelje počinje rekonstrukcija Infektivne klinike u Nišu

0
PODELI
Infektivna klinika Niš / foto: redakcija
Prilikom posete direktorke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanje Radojević Škodrić i državnog sekretara Ministarstva zdravlja dr Mirsada Đerleka Kliničkom centru, direktor dr Zoran Perišić im je zahvalio na pomoći i najavio rekonstrukciju Infektivne klinike.

Pacijenti su se često žalili na loše uslove na Klinici za infektivne bolesti. Direktor Kliničkog centra najavljuje da će rešavanje tog problema krenuti sledeće nedelje.

Naredne nedelje počinje rekonstrukcija Infektivne klinike, odobrenim sredstvima od strane Ministarstva zdravlja. Vrlo brzo nakon toga i rekonstrukcija Klinike za radiologiju i nastavljamo borbu za sredstva za rekonstrukciju porodilišta. Deo toga sa Gradom, a deo sa institucijama grada“, dodao je dr Zoran Perišić.

Dr. Zoran Perišić/foto:GP018

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prethodno najavila da postoji mogućnost da novac koji je „Parking servis“ prikupio od „Humanitarnog parkinga“ ode upravo u te svrhe. Prvobitna ideja te kampanje je bila da novac bude upućen za lečenje nekog deteta, a kako nije bilo predloga kome, gradonačelnica je najavila da je alternativa da se taj novac prosledi za renoviranje porodilišta. Radi se o sumi od oko 500.000 dinara.

Perišić je zahvalio na podršci koju Republički fond za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja pružaju Kliničkom centru Niš. On je dodao da je u poslednje dve godine budžet Kliničkog centra uvećan sa 9 na gotovo 14,5 milijardi.

Na zajedničkoj smo misiji da zdravstvo Srbije učinimo boljim. Da građanima juga Srbije omogućimo vrhunsku medicinu, da se decentralizacija srpske medicine nastavi. Velika podrška, koju dobijamo od RFZO-a i Ministarstva zdravlja, rezultirala je time da dve godine nestašice gotovo nije ni bilo. Dobili smo mnogo nove opreme i imamo planove koje uspešno realizujemo u pogledu kvaliteta i broja procedura koje radimo. Za ove dve godine koliko sam direktor, budžet Kliničkog centra je uvećan sa 9 na gotovo 14,5 milijardi, i to pokazuje kako država o zdravstvu juga Srbije“, rekao je Perišić.

Sanja Radojević Skodrić/foto:GP018

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić je pohvalila Klinički centar Niš, jer imaju najkraće liste čekanja. Ona je dodala da je u srpskim kliničkim centrima najveća lista čekanja na odeljenju za ortopediju, dok niški Klinički centar stoji najbolje po tom pitanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde