Naslovna Društvo Gradonačelnica Sotirovski: Nikad smo bliže izmeštanju prug

Gradonačelnica Sotirovski: Nikad smo bliže izmeštanju prug

0
PODELI

Nekoliko decenija Nišlije imaju primedbu na prugu koja prolazi kroz sam grad. Mnogo njih je stradalo na neobeleženim pružnim prelazima. Gradonačelnica Dragana Sotirovski navodi da je Grad nikad bliže tome da se ta pruga konačno izmesti.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Preko 30 godina slušamo da treba da se izmesti pruga. Koliko je važan taj posao mnogo puta smo objašnjavali ministrima saobraćaja, i država je potpuno svesna šta znači kada voz prolazi pored škole, Kliničkog centra, Vojne bolnice i tako dalje. Da bi pruga bila izmeštena mora da se prvo napravi severna saobraćajnica, odnosno obilaznica oko grada od stanice u Popovcu do stanice u Sićevu“, izjavila je gradonačelnica.

Ona je navela da su radovi na toj deonici povezani sa modernizacijom i elektrifikacijom pruge od Niša do Dimitrovgrada. Početak radova se očekuje uskoro, a prvi deo tendera za taj projekat će biti obavljen u martu.

„Što se tiče radova na obilaznici, deo tendera će biti obavljen u martu. Grad je završio svoj deo posla, ostalo je posao Železnice da dogovori sa pet porodica koje žive u zgradi koja će morati da bude srušena. Grad je dao dve mogućnosti, porodice su odbile“, rekla je Sotirovski.

Stanarima te zgrade su ponuđeni stanovi u zakup, no oni su to odbili jer žele stanove u trajnom vlasništvu, što Grad nema pravo da ponudi. Druga mogućnost je da Grad stanarima da 20 miliona dinara koliko je predviđeno Akcionim planom.

Gradonačelnica navodi da ovi problemi nisu prepreka da radovi počnu, te da će se problemi rešavati u hodu i da je Grad nikad bliže do izmeštanja pruge iz grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde