Naslovna Društvo dr Džunić o radu Skupštine u 2022. godini: Radilo se puno i...

dr Džunić o radu Skupštine u 2022. godini: Radilo se puno i efikasno u transparentnoj atmosferi

0
PODELI
Obraćanje dr Boban Džunić foto; GP018

Prilikom analize i prezentovanja rezultata rada Grada Niša i Skupštine Grada Niša, predsednik Skupštine dr Boban Džunić je u svom obraćanju prvo pohvalio energiju gradonačelnice i čestitao joj na dobrim rezultatima u 2022. godini.

Džunić je naveo da saradnja zakonodavne i izvršne vlasti na visokom nivou, i da bez njihove sinergije ne bi bilo ovoliko projekata.

dr Boban Džunić foto; GP018

„Impresivno je šta ste sve nabrojali i zadivljen sam time. Mislim da ste sa previše skromnosti rekli šta smo sve uradili, a pre svega šta vi sve uradili u 2022. godini. Rad zakonodavne i izvršne vlasti jeste sinergija. Ona se ogleda u tome što smo sve odluke koje su prethodile svim ovim grandioznim projektima doneli u Skupštini Grada. Ja, lično i svi odbornici u Skupštini Grada smo vama i vašem timu daju ogromnu podršku svemu tome. Uvek ćete moći da računate na tu podršku. Vi ste jedna energična i jaka žena“, poručio je Boban Džunić.

22. sednica Skupštine Grada Niša foto: GP018

On je izjavio da je zadovoljan radom Skupštine Grada Niša. Posebno je pohvalio atmosferu koja vlada među odbornicima.

„Izražavam zadovoljstvo uspešnim radom Skupštine Grada Niša. Čak i korona nije sprečila redovno održavanje sednica Skupštine i donošenje ozbiljnih odluka. Odluke od kojih zavise svi projekti koje smo videli. Našim zajedničkim radom na 28 sednica Skupštine Grada, usvojili smo preko 700 tačaka. Radilo se puno i efikasno u jednoj transparentnoj atmosferi. Bilo je različitih predloga različitih mišljenja, jer u tome se i ogleda demokratičnost u radu jednog parlamenta“, dodao je Džunić.

Predsednik Skupštine je dodao da se dobra saradnja zakonodavne i izvršne vlasti ogleda u tome što su pre svake sednice Skupštine Grada imali radne sastanke, na kojima se dogovaralo o potencijalnim temama i tačkama dnevnog reda.

e-parlament u Skupštini Grada Niša foto: GP018

Džunić je dodao će transparentnost u radu Skupštine biti još veća u 2023. godini, zahvaljujući projektu „E-parlament“.

„Transparentnost u radi biće znatno poboljšana ove godine, jer će projekat „E-parlament“ konačno zaživeti. Sve pripremne radnje smo završili, uradili smo edukaciju svih ljudi koji daju podršku u radu Skupštine Grada, svih odbornika i već na prvoj narednoj sednici ćemo usvojiti izmenu i dopunu Poslovnika o radu, da bismo već na drugoj sednici krenuli sa radom „E-parlamenta“. Parlament će biti digitalizovan, moderan, svi naši sugrađani će moći da vide da li su odbornici kojima su dali poverenje prisutni u sali i na koji način su glasali“, zaključio je DŽunić.

Ovaj projekat će poboljšati rad Skupštine, koja je temelj svih odluka, na osnovu kojih izvršna vlast sprovodi dalje korake.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde