Naslovna Društvo Sotirovski i Živković u Prvoj Kutini, podelili poklone deci u novom Domu...

Sotirovski i Živković u Prvoj Kutini, podelili poklone deci u novom Domu kulture

0
PODELI
Gradonačelnica Niša i predsednik Opštine Niška Banja obišli su danas selo Prva Kutina u toj opštini. Prijem je održan u velikoj sali Doma kulture, koji je rekonstruisan uz pomoć Udruženja žena „Etno čarolija“ i Grada Niša.

„Dom kulture u kome smo sada nije funkcionisao 25 godina, obnovile smo ga i oživele i kulturu vratile tu gde pripada. Ovo je centar okupljanja omladine i dece, i zbog toga imamo „gejming-rum“, biblioteku, veliku salu za priredbe, gde organizujemo prijeme za mlade, karaoke žurke, takođe, imamo i teretanu gde oni mogu da vežbaju. Na jednom mestu, od nekih 400 kvadrata, napravile smo sadržaje za sve generacije, koje mogu svoje slobodno vreme da provedu ovde, a ne da idu do grada“, rekla je Irena Janković tvorac Udruženja „Etno čarolija“.

Irena Stojković/foto:GP018

Gradonačelnica Niša je najavila i rekonstrukciju škole u ovom selu, s obzirom na to da deca idu u škole u Niškoj Banji i naselju Nikola Tesla.

Prva Kutina ima školu staru 130 godina i zrela je za renoviranje. Sa meštanima smo dogovorili da mašine iz Leskovika preselimo u Prvu Kutinu, da napravimo svu potrebnu dokumentaciju i da krenemo sa renoviranjem te škole, kako bi se sva dečica, koja pohađaju školu u Niškoj Banji ili u naselju Nikola Tesla vratila u Prvu Kutinu“, obećala je ona.

Dragana Sotirovski/foto:GP018

Za ovu priliku deca iz sela Prva Kutina su pripremila priredbu, sve to u organizaciji „Etno čarolije“, koja je vratila život u ovo selo.

Politika Opštine Niške Banje i Grada Niša je da zajedno u saradnji sa građanima radimo u toku cele godine. Prelepa predstava u organizaciji Etno čarolije, takođe je jako lepo što se nalazimo u Domu kulture, koji je potpuno rekonstruisan. Malo smo i mi pomogli, ali su to svakako sve iznele žene iz Prve Kutine, uz pomoć svojih muževa i danas je Dom u funkciji“, rekao je predsednik opštine Niška Banja.

Dušan Živković/foto:GP018

U ovom selu se nalazi i Fudbalski klub „Planinac“, koji je dobio nove tribine od Opštine Niška Banja, a uz pomoć meštana je uređen i park.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde