Naslovna Društvo Zajedničko okupljanje u porti crkve Svetog Pantelejmona povodom proslave Badnjeg dana u...

Zajedničko okupljanje u porti crkve Svetog Pantelejmona povodom proslave Badnjeg dana u petak od 17h

0
PODELI
Crkva Svetog Pantelejmona foto: Turistička organizacija Niša
Gradska opština Pantelej poziva građane sa svoje teritorije na zajedničko okupljanje u porti crkve Svetog Pantelejmona povodom tradicionalne proslave Badnjeg dana, u petak, 6.januara 2023. od 17 časova, kada počinje večernje praznično bogosluženje.

Posle službe, u prisustvu rukovodstva Opštine Pantelej, zvaničnika vojske i sveštenstva Pantelejske crkve uslediće nalaganje badnjaka i podela česnice.

Tom prilikom, okupljeni građani i pravoslavni vernici učestvovaće u lomljenju božićne česnice koju su u zajedničkoj organizaciji pripremile Opština Pantelej i Pantelejska crkva. Troje najsrećnijih među njima, koji odlome paricu, dobiće specijalni dar od Opštine-zlatnik sa pravoslavnim motivima u slavu najradosnijeg hrišćanskog praznika – Hristovog rođenja. Uz prigodna praznična obraćanja, zlatnike će uručiti predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković, predstavnici vojske i Niške eparhije.

Po peti put zaredom, rukovodstvo Opštine Pantelej i sveštenstvo Crkve Svetog Velikomučenika Pantelejmona, čije ime institucionalno nose i slave kao zaštitnika ovog dela grada Niša, proslaviće Badnji dan na ovaj način, zajedno sa građanima, svečanim lomljenjem česnice, darivanjem i činom paljenja badnjaka uz prateći vatromet, tople napitke i peciva.
Molimo vas da ovo saopštenje za javnost kao poziv građanstvu intenzivno objavljujete danas, uoči proslave praznika i sutra, na sam Badnji dan i ujedno pozivamo da medijski zabeležite najavljeni događaj, 6.1.2023. od 17:30 /posle večernje praznične službe/ koja počinje u 17,00/.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde