Naslovna Društvo Edukacioni forum centar obradovao poklonima decu sa hematoonkologije

Edukacioni forum centar obradovao poklonima decu sa hematoonkologije

0
PODELI
Povodom predstojećih Božićnih praznika Edukacioni forum centar uručio je danas poklone deci koja se leče od malignih bolesti na Dečijoj hematoonkologiji UKC-a u Nišu.

Ovim povodom, glumci Lutkarskog pozorišta u Nišu pripremili su predstavu, a Edukacioni forum centar je uz pomoć donatora obezbedio poklone.

Zadovoljstvo nam je da petu godinu zaredom možemo sa nevladinom organizacijom „Edukacioni forum centar“ da podelimo radost našim malim pacijentima. Oni su divni, i svake godine u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika se sete da naprave divnu predstavu, da našoj deci, koja nažalost moraju da borave ovde, daruju knjige, poklone, paketiće, a pre svega, i najvažnije, ljubav“, rekla je prof. dr Jelena Vojnović, rukovodilac Klinike za pedijatriju KC Niš.

prof. dr Jelena Vojnović, rukovodilac Klinike za pedijatriju KC Niš/foto:GP018

Tokom praznika na Klinici kontinuirano boravi preko 50 pacijenata, što je posledica velike epidemije respiratornih i digestivnih infekcija među decom, koja zahtevaju hospitalizaciju, čak i oksigenu terapiju i intenzivnu negu.

Načelnica odeljenja hematoonkologije na Klinici za pedijatriju Danijela Jovančić Petković navodi da na tom odeljenje trenutno boravi 12 dece, i da godišnje bude 20-30 novih pacijenata iz Niša i južne Srbije.

Hvala dobrim ljudima koji se sete da neka deca nisu sa svojim porodicama u vreme kada se svi radujemo praznicima. Oni nažalost moraju da provode vreme u bolnici, odvojeni od najdražih, svaki znak pažnje njima mnogo znači. Ova predstava ima terapeutsko dejstvo, jer su osmeh i ljubav uvek najbolja terapija“, izjavila je Danijela Jovančić Petković.

Danijela Jovančić Petković/foto:GP018

Iz Edukacionog forum centra navode da je ova akcija samo mali znak pažnje u velikoj borbi koju vode ova deca zajedno sa svojim porodicama.

Kao svake godine, odlučili smo da obradujemo mališane koji vode najvažniju bitku, bitku za život. Želimo da damo podršku njima i porodici, ali i lekarima koji se danonoćno bore za njihov život, govorim iz ličnog iskustva. Hoćemo da svaki naredni praznik provedu kod kuće sa svojim najmilijima, i ovo je samo jedan pramen svetlosti u ovoj borbi koja nije nimalo laka“, rekla je Ljudmila Ristić Miladinović iz Edukacionog forum centra.

Ljudmila Ristić Miladinović iz Edukacionog forum centra/foto:GP018
Ovogodišnjoj akciji se odazvao najveći broj sponzora do sada. Dečjoj klinici su uručena dva laptopa, televizor, garderoba, igračke, ali i jelka i torta povodom praznika.

Ovoj akciji se odazvala i biblioteka „Stevan Sremac“ koja je deci darivala knjige.

Danas smo ovde da ovoj deci prenesemo podršku da ih osnažimo, da osnaže i oni nas, jer su oni ponos i snaga svojih porodica. Da izdrže u svojoj teškoj životnoj borbi, da uz pomoć knjiga koje ima darujemo, poželimo da što pre dođu kući, da budu sa svojim voljenima“, poručila je Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke „Stevan Sremac“.

Sonja Šuković/foto:GP018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde