Naslovna Društvo U Sićevu započet karavan Grada Niša, deci iz Sićeva podeljeni paketići

U Sićevu započet karavan Grada Niša, deci iz Sićeva podeljeni paketići

0
PODELI
Kao i prošle godine, i ova je započeta posetom gradonačelnice Niša i predsednika Opštine Niška Banja Sićevu.

Dušan Živković, predsednik Opštine Niška Banja rekao je da pored paketića za decu, meštanima Sićeva donose i lepe vesti.

Pripremljeno je oko 60 paketića, toliko se dece i prijavilo, ali nekih pedesetak dece je bilo prisutno. Ostale paketiće ćemo poslati roditeljima. Jako je lepo što se drugu godinu zaredom nalazimo u Sićevu. Pored paketića, doneli smo i dobre vesti za Sićevčane. Grad Niš je u prošloj godini asfaltirao deonicu od 1,8 kilometara sa skretanja sa magistralnog puta do ulaska u Sićevo, završena je vodovodna mreža duga oko 2 km, i ono što je danas obećano da će, kada vreme dozvoli, biti rekonstruisana deonica od ulaska i Sićevo do samog kraja Sićeva, što je oko dva kilometra“, izjavio je predsednik Opštine Niška Banja.

Dušan Živković/foto:GP018

Gradonačelnica je podsetila da je prošlogodišnji karavan Grada Niša počeo takođe u Sićevu, i da je ispunjeno sve što je tom prilikom obećano meštanima Sićeva.

Pre godinu dana karavan smo počeli iz Sićeva, i 2022. godina je bila uspešna. Ako ova 2023. bude bar malo uspešnija, onda ćemo biti zadovoljni. Ispunili smo sve što smo dogovarali prošle godine sa ljudima u Sićevu. Dobili su put do samog sela, zatim sekundarnu vodovodnu mrežu, a ove godine na proleće očekuje nas posao kroz samo selo, da sredimo put do groblja i da ovi ljudi imaju kompletnu infrastrukturu“, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski/foto:GP018

Danas je počela prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje. Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Prošle godine smo u Niškoj Banji imali realizovanih oko 2.200 vaučera, a ukupan turistički promet, po zvaničnim podacima od 1. januara do 31. oktobra, je da je u Niškoj Banji boravilo oko 6 hiljada gostiju, koji su ostvarili preko 35 hiljada noćenja. Za ovu godinu očekujemo da imamo veći broj kategorizovanih objekata, pre svega, privatnih smeštaja. Mislim da bi cifra od tri hiljade vaučera bila zadovoljavajuća za ovu godinu“, dodao je Dušan Živković.

Foto:GP018

Najavljeno je da će i crkva Svetog Ilije u Sićevu biti rekonstruisana ove godine.

Foto:GP018

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde