Naslovna Društvo Održan prvi prijem građana u ovoj godini, tema infrastruktura i imovina

Održan prvi prijem građana u ovoj godini, tema infrastruktura i imovina

0
PODELI
Na prvom ovogodišnjem prijemu u Gradskoj kući, Nišlije su mogle da prijave svoj problem i iznesu svoje predloge koji se tiče Direkcije za izgradnju i Uprave za imovinu i održivi razvoj.

Jedan od meštana Niša koji je iskoristio ovu priliku je Vukomir Mladenović iz sela Vukmanovo.

Spomen-dom u našem selu je u fazi urušavanja, i totalno je napušten. Želim da vidim da li to može da se popravi. Moja generacija je napravila taj dom, kako bismo igrali folklor, a sada je to propalo i radi sa njim ko šta hoće, sav je urastao u trnje. Rečeno mi je da se javim posle mesec dana. Mi nemamo pravo da ga održavamo jer pripada Opštini“, rekao je Vukomir Mladenović.

Milan Nikolić, v. d. direktora zamenika Uprave za imovinu i održivi razvoj Grada Niša, navodi da je za rešenje ovog problema, pre svega, neophodno rešavanja imovinskog statusa.

Prvom proverom smo utvrdili da zemljište jeste u svojini Grada, da vlasnik objekta nije utvrđen i da je objekat izgrađen bez odobrenja za gradnju. U dogovoru sa meštanima, probaćemo da dođemo do adekvatne dokumentacije, da rešimo imovinski status objekta, pre svega, a onda ćemo videti šta dalje“, izjavio je Milan Nikolić.

Milan Nikolić/foto:GP018

On je naveo da se najčešća pitanja građana tiču eksproprijacije zemljišta kada se radi izgradnja saobraćajnica. Dodao je da nastoji da se takvi postupci skraćuju što je više moguće u saradnji sa nadležnim opštinama.

Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju Grada Niša, smatra da ovaj sastanak sa građanima omogućuje Direkciji da napravi prioritet planova rada.

Početak ove godine smo iskoristili da se ponovo susretnemo sa građanima da vidimo to šta nismo završili u prethodnoj godini i šta treba da radimo u narednoj. Građani su došli sa idejama, a pitanja su vezana za infrastrukturu, za komunalno opremanje i za ulice koje su prioriteti po opštinama u sledećoj godini“, poručio je Zoran Prokić.

Zoran Prokić, Dragana Sotirovski/foto:GP018

On je naveo da radnici Direkcije nastavljaju sa radom, i da su radnici na terenu, s obzirom na to da su vremenski uslovi i dalje povoljni.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde