Naslovna Društvo Stanković: nema nedozvoljene količine amonijaka u vodi u Nišu

Stanković: nema nedozvoljene količine amonijaka u vodi u Nišu

0
PODELI
JKP Naissus

Gradski štab za vanredne situacije postupao je u skladu sa naredbom republičkog Štaba za vanredne situacije, kada je situacija koju je prouzrokovalo iskliznuće iz šina cisterne sa amonijakom kod Pirota u pitanju i u skladu sa uputstvima svakodnevno je obavljana kontrola koncentracije amonijaka u vodi i vazduhu, rekao je danas Nenad Stanković, gradski većnik zadužen za vanredne situacije.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, a kada je izvorište „Medijana“ u pitanju, od 30 uzrokovanja utvrđeno je da nema nedozvoljene količine amonijaka u vodi. To znači, ističe Stanković, da ovo izvorište može da bude stavljeno u funkciju.

Nenad Stanković foto: GP018

„Što se tiče reke Nišave, uzrokovanja su obavljana kod naselja Prosek i 300 metara uzvodno od izvorišta Medijana. Utvrđeno je da je koncentracija amonijaka 0,05 miligrama po litru, što je u skladu sa pravilnikom Ministarstva zdravlja“, naglasio je Stanković

Nema nedozvoljene koncentracije amonijaka ni u vazduhu, pokazala je kontrola koja je izvršena na tri mesta u Nišu. Ipak, mere i dalje ostaju na snazi. Izvorište Medijana neće biti još uvek u funkciji, isto tako je zabranjeno korišćenje vode iz bunara pored reke Nišave.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde