Naslovna Društvo Park kod Delte zvanično otvoren, uvedena čuvarska služba

Park kod Delte zvanično otvoren, uvedena čuvarska služba

0
PODELI
Park kod Delte zvanično otvoren, uvedena čuvarska služba foto: GP018

Park kod TC „Delta“ zvanično je otvoren, a o njemu će se od danas starati čuvari koji će raditi u dve smene. Tim povodom upriličena je i zabava na najmalađe koji su imali priliku da prvi ispobaju mobilijare, ljuljaške i tobogane, ali i da se slikaju sa Deda Mrazom i njegovim vilenjacima koji su im podelili i novogodišnje darove.

Novi park zvanično je predat Nišlijama, a dobio je i čuvare koji će se starati da mobilijari, ljuljaške i tobogani ne budu polomljeni, kao i da vandali ne oštele klupe, kante ili počupaju mladice što se ranije dešavalo u drugim parkovima. „Naši poslovi će biti održavanje zelenih površina, mobilijara, zalivnog sistema i celokupnog parka“, kaže Dragan Mustafić, čuvar parka i dodaje da će budno motriti na park kako ne bi došlo do lomljenja molibijara, klupa i kanti ili samig drveća.

Inače uređenje parka počelo je aprila meseca, a novinarima je prilikom obilaska rečeno da  prva faza radova inače poverena firmi “Put inžinjering”, podrazumeva radove na uređenju staza, sadnje zelenila, ugrađivanje zalivnog sistema i pripremu za postavljanje mobilijara kao i da će radovi biti završeni do sredine juna meseca.

Prva faza je završena kada je i predviđeno, što su građani, ali i novinari mogli da zaključe po tome što su završene staze, izgrađen letnjikovac i česma, postavljeno osvetljenje, ali i po tome što je građevinska tabla kao i delo žičane ograde uklonjen. Međutim radovi su tu stali, a priroda preuzela primat te je park obrastao u travu do pre nekih mesec dana kada su radnici JKP Medijana zasadili drveće i uklonili korov, nedugo zatim je gradonačelnica najavila mobilijar i novogodišnju jelku.

Jelka je postavljena pred praznike, pa čak i okićena, a građani su se pitali zašto je opasana ogradom. Odgovor se sam nametnuo kada je Sotirovski na Skupštini najavila svečano otvaranje parka, koje je ispratio nastup muzičara ali i glumaca obučenih u kostime Deda Mraza i vilenjaka koji su mališanim iz PU „Pčelica“ podelili paketiće. Inače upravo su mališani iz ove ustanove imali priliku da prvi isprobaju nove mobilijare. I sama gradonačelnica Sotirovski nije odolela prazničnoj atmosferi te je i ona pevala dobru znanu pesmu „Kad si srećan“ i tapšala u ritmu.

Podsetimo, u novembru 2020. godine  posečeno je 13 stabla kedrova koja su se nalazila ispred ulaza u Deltino gradilište. Iznenadna seča drveća izazvala je seriju protesta, a Urbana gerila je  održala opelo za drveće. Nekoliko meseci nakon seče kedrova kod Delte posečeno je i drveće u blizini tržnog centra, na mestu gde će biti izgrađen park uz opravdanje da je drveće bilo opasno po prolaznike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde