Naslovna Društvo Nova predsednica Apelacionog suda obećava još veću transparentnost i bolji rad sa...

Nova predsednica Apelacionog suda obećava još veću transparentnost i bolji rad sa novinarima

0
PODELI
Apelacioni sud Niš, na čelu sa predsednicom, sudijom Danijelom Nikolić, organizovao je prijem za predstavnike medije radi boljeg međusobnog upoznavanja, i prezentovanja planova rada za 2023. godinu.

Nadam da će sud funkcionisati kao i sada. Radi se o sudu koji je uvek imao odlične rezultate, nadam se da će ti rezultati biti i bolji. Nadam se da će i saradnja sa medijima biti i dobra, i još bolja nego do sada. Upravo iz tog razloga je ovaj današnji sastanak upriličen sa predstavnicima medija, da se upoznamo, pošto sam nova predsednica, imamo i novog portparola, i da ubuduće lepo sarađujemo. To je od velikog značaja za sam sud i transparentnost suda“, rekla je Danijela Nikolić.

Dodala je da je izuzetno važna dodatna obuka i usavršavanje svih članova suda, kako bi se donosile što kvalitetnije odluke.

Danijela Nikolić je rođena 1968. godine u Vranju, a osnovne studije je završila na Pravnom fakultetu u Nišu. Za sudiju Opštinskog suda u Nišu izabrana je 1996. godine. Od 2010. godine je sudija Apelacionog suda. Na funkciji sudije Vrhovnog kasacionog suda je bila od 31. januara 2020. godine.

Poseduje sertifikate Kanadskog Instituta za rešavanja konflikata, sertifikat Pravosudnog centra za obuku i stručno usavršavanje o posedovanju posebnih znanja iz oblasti prava deteta sudija koji sude u postupcima u vezi sa porodičnim odnosima, kao i sertifikat o zaštiti uzbunjivača.

Apelacioni sud obuhvata veliko područje. Sedam viših sudova, Zaječara, Negotina, Pirota, Niša, Vranja, Leskovca i Prokuplja. Apelacioni sud je drugostepeni sud, koji odlučuje po žalbama na prvostepene odluke osnovnih i viših sudova u građanskoj materiji i u krivičnoj materiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde