Naslovna Društvo Marija Ranđelović: Narodnom univerzitetu 22 miliona za nadoknadu gubitka zbog pronevere

Marija Ranđelović: Narodnom univerzitetu 22 miliona za nadoknadu gubitka zbog pronevere

0
PODELI
Nakon poslednje sednice Skupštine u ovoj godini, gradska većnica za obrazovanje Marija Ranđelović je analizirala rad svog resora u ovoj godini. Govorila je i o planovima za narednu godinu.

Ona ističe da je ovu godinu, pre svega, obeležila izgradnja dva vrtića, a planira se izgradnja još tri vrtića, od kojih jedan u saradnji sa fondacijom „Novak Đoković“.

„U toku ove godine smo izgradili i otvorili dva vrtića, u naseljima 9. maj i Brzi Brod. Pred sam kraj smo izgradnje škole u Leskoviku, čime smo pokazali da su nam podjednako važna i deca koja ne žive u urbanom gradskom naselju. Mislim da ćemo tu školu otvoriti već početkom januara. U planu imamo izgradnju još tri vrtića, dva ćemo raditi samostalno, a jedan u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića“, rekla je gradska većnica.

Jedna od današnjih tačaka na sednici Skupštine se tiče dodele besplatnih udžbenika deci roditelja koji imaju invaliditet prve i druge kategorije.

Jedna tačka današnjeg dnevnog reda je vrlo afirmativna, a to je besplatna dodela udžbenika svoj deci, čiji su roditelji osobe sa invaliditetom, nezavisno od toga da li se radi o oba roditelja ili o jednom, i nezavisno od toga da li su prve ili druge kategorije. I to ćemo početi od ove školske godine“, dodala je Marija Ranđelović.

Ona je istakla da je najviše problema ovom resoru zadalo stanje u Narodnom univerzitetu.

„Ne bežim od toga da je bilo zaista teških trenutaka, pre svega, vezanih za ustanovu Narodni univerzitet. To je na neki način ukidanje ustanove Narodni univerzitet, odnosno pripajanje Centru za stručno usavršavanje kako bismo spasli zaposlene, koje će nastaviti da rade u okviru svoje delatnosti. Juče smo na Gradskom veću doneli odluku o pomoći Narodnom univerzitetu u iznosu od 22 miliona dinara za premošćavanje gubitka koji je nastao proneverom o kojoj se pisalo“, kaže gradska većnica za obrazovanje.

Ranđelovićeva je dodala da je ponosna na to što je Centar za stručno usavršavanje detaljno i stručno formiran, na način, ne samo da pokriva lokalne samouprave, u smislu stručnog usavršavanja, dokvalifikacije, prekvalifikacije, nego će to biti i ustanova regionalnog karaktera kada je obrazovanje odraslih u pitanju. Očekuje da ustanova ima uspeha u narednim godinama.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde