Naslovna Društvo Čak 17 Nišlija izabrano za članove glavnog odbora SPS-a

Čak 17 Nišlija izabrano za članove glavnog odbora SPS-a

0
PODELI
U subotu, 17. decembra 2022. godine održan je 11. Kongres Socijalističkih partija Srbije na kome su izabrani predsednik SPS-a, članovi gradskih odbora, članovi Statutarne komisije članovi Nadzornog odbora. Na Kongresu partije izglasano 17 Nišlija za članove glavnog odbora SPS-a

Među tih 17 Nišlija u glavnom odboru SPS-a našli su se predsednik niških Socijalista Igor Novaković, Mile Ilić i Nina Pavićević, predsednica Socijalističke omladine Niša i portparol SPS-a u Nišu.

Ona je istakla da je ova godina bila uspešna za niški odbor Socijalističke stranke.

Možemo reći da je ova godina bila jako uspešna za nas. Dosta dobrih rezultata smo postigli. Iza nas je uspešno organizovan Kongres, na kome smo izabrali predsednika partije, jednoglasno od strane 3 hiljade delegata. Niš je ovog puta dobio najveći broj glavnog odbora, i to 17. Na kongresu smo izabrali članove glavnog odbora, Nadzornog odbora i Statutarne komisije, gde takođe ima i naših članova“, rekla je Nina Pavićević.

Nina Pavićević/foto:GP018

Dodala je da su građani Niša zadovoljni njihovim radom i da su prepoznali novu energiju i kadrovski potencijal koji ima omladina ove stranke.

Sekretar gradskog saveta Socijalističke omladine Niša Nikola Cvetković kaže da je socijalistička ideja ukorenjena u srpskom narodu dugi niz godina, i da postoji duže partije pod ovim nazivom.

Mi na ovom kongresu nismo ni stavljali da je 11. kongres, jer naredne godine slavimo 120 godina postojanja naše partije. Socijalistička ideja ukorenjena u srpskom narodu i njeno trajanje je duže od postojanja partije pod ovim nazivom. Ovo je praktično bio 36. kongres. Istakao bih da se u decembru navršava 80 godina od narodnog heroja Nade Tomić, inače sedište našeg gradskog odbora se nalazi u njenoj ulici“, izjavio je Nikola Cvetković.

Nikola Cvetković/foto:GP018

Zaključio je da se u gradu nazivi ulica koje nose imena narodnih heroja često menjaju, i da se njihova partija suprotstavlja reviziji istorije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde